Kolovoz 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Žena “Hamlet” stigla u Dubrovnik

Isjeccak iz Hamleta 1

Predstavljen ovogodišnji Midsummer Scene Festival

Prva žena Hamlet, britanska glumica Helen Millar zajedno s cijelim castom stigla je u Dubrovnik. Prekrasna dubrovačka palača Sponza ugostila je glumačku postavu ovogodišnjeg Midsummer Scene festivala koji su zanimljivim prikazom dugoočekivane Shakespearove tragedije Hamlet predstavili treće izdanje Festivala koje od 21. lipnja do 7. srpnja obećaje dva tjedna kazališne čarolije na Lovrijencu.

«Oduševljen sam kako se festival razvija kroz godine. Potvrda kvalitete su i inozemna gostovanja koja ga očekuju. Pozivam sve da dođu na Lovrijenac i pogledaju Hamleta za kojeg vjerujem kako će još jednom proslaviti našu kulturnu ponudu!» – izjavio je gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

MS 3
image-61275

MS 1
image-61276

Helen Millar (1)
image-61277

Midsummer Scene festival ponovno dotiče Shakespearea, ovoga puta 400. obljetnice književnikove smrti. Veliku obljetnicu obilježavamo jednim od njegovih najvećih djela, a uz glavnu ulogu koja je pripala britanskoj glumici Helen Millar, u Hamletu će zaigrati Susan Hingley u ulozi Ofelije, Karren Winchester – Gertrude, Al Barclay u ulozi Claudiusa, Blake Kubena – Horacija, Christopher Tester igra Laertesa i Bernarda, Emma Fenney – Rosencrantza i Osra, Lewis Chandler – Guildernstern i Marcellus. Hrvatski glumac i producent festivala Filip Krenus naći će se u ulozi Poloniusa i Gravediggera.

«Uzbuđena sam što sam ponovno u Dubrovniku i što imam priliku raditi ženskog Hamleta. Kad sam ga počela čitati, vidjela sam kako te riječi može govoriti žena te kako će ovo biti idealna uloga za Helen Millar!» – izjavila je redateljica Helen Tennison.

Jelena Marzic, Helen Millar, Helen Tennison, Filip Krenus, Darija Mikulandra Zanetic (1)
image-61278

Ove godine nastavlja se uspješna suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom koji će održati koncert pod zvijezdama na Lovrijencu 28. lipnja u sklopu festivala. Započinje i nova suradnja s Domom Marina Držića i ansamblom Midsummer Scene festivala također 28. lipnja kada će u istoimenom muzeju izvesti dramsko čitanje prizora iz “Dunda Maroja” na engleskom jeziku te tako najaviti 2017. godinu i obilježavanje 450.-e obljetnice smrti najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.
Jelena Marzic, Filip krenus, Darija Mikulandra
image-61279

Darija Mikulandra Zanetic, jelena Marzic
image-61280

«Predstavili smo treću godinu Festivala. Postali smo pravi festival, osim predstave Hamleta tu je i suradnja sa Simfonijskim orkestrom. Cijeli festival prati izložba koja će biti otvorena za vrijeme trajanja festivala. Najavit ćemo Držićevu godinu u suradnji s domom Marina Držića. Hoteli i agencije s oduševljenjem su dočekali i ovog Hamleta te Festival smatraju vrlo važnom kulturnom ponudom u ovom dijelu godine!» – izjavila je producentica Festivala Darija Mikulandra – Žanetić.
U sklopu Midsummer Scene festivala, od 19. lipnja do 6. srpnja u izložbenom prostoru Društva prijatelja dubrovačke starine očekuje nas izložba fotografija svestranog britanskog umjetnika Bari Goddarda pod nazivom Midsummer Scene / Night Dubrovnik.
Isjecak iz Hamleta 2
image-61281

Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji i organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey -Tongued Theatre Productions London. Partneri Festivala su HEP, Društvo prijatelja dubrovačke starine, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Dubrovačko neretvanske županije, Jadranski luksuzni hoteli, Zračna luka Dubrovnik, Hoteli Maestral i Dubrovačko neretvanska županija.
Ulaznice za Midsummer Scene mogu se kupiti u sustavu Ulaznice.hr, u glavnom uredu TZ Dubrovnik na Pilama te u Luži.
Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts