Srpanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Završen 3. DunavArt Festival – spoj vrhunske glazbe, vina i gastro ponude

DunavArt Festival  SBP

DunavArt Festival 2019. kroz dva vikenda od 28. lipnja pa do 6. srpnja, povezivao je Vukovar, Kopački Rit, Erdut i Ilok, a mnogobrojni posjetitelji imali su priliku uživati u prekrasnom krajoliku, gostoljubivim domaćinima i raznolikom programu.

 

Prvi vikend DunavArt Festivala prošetali smo od Vukovara, Kopačkog rita sve do Erduta uz mnogo zanimljivih i dobro posjećenih sadržaja. Uz koncertne nastupe Vatre, The Frajli, Konstantina Krasnickog i Miroslava Evačića, mnoštvu izložbi i degustacija vina iz podunavskog kraja, posjetitelji su mogli uživati u prekrasnom ambijentu dvorca Eltz u Vukovaru, zelenim prostranstvima Kopačkog rita i tajnim zakutcima vinograda u Erdutu.

 

DunavArt Festival  SBP
image-167319

 

 

I ovaj put, DunavArt Festival s likovnim, gourmet-vinskim, glazbenim i drugim kulturnim sadržajima potvrdio se kao perjanica snažne promocije tradicije – kulture i destinacijskog turizma u Slavoniji. Iskoristiti zemljopisni položaj, bogatstvo ponude i tradiciju te privući nove goste, domaće i inozemne, te samu destinaciju podići na razinu stalne posjećenosti zadaća je ovog festivala.

 

Drugog vikenda festivala dva dana se uživalo u  gostoljubivosti i ljepotama Iloka. Atrij dvorca Odeschalchi bio je savršena kulisa za bogati dvodnevni program uz degustaciju srijemskih specijaliteta i podunavskih vina. Posjetitelji su imali priliku oba dana pogledati izložbu skulptura studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i dunavsku premijeru kratkometražnog filma Duša Drave.

 

Dva dana posjetitelje zabavljali su jedinstveni glazbenici iz Austrije pod nazivom Square Waltz, a u petak su se slušale Dunavske priče prof.dr.scHelene Sablić-Tomić, dekanice Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka, nakon čega je uslijedio koncert odličnog Brune Krajcara.

 

 

DunavArt Festival  SBP
image-167320

 

 

Iločani i njihovi mnogobrojni gosti pokazali su veliko i plemenito srce i pomogli hvalevrijednu akciju. U sklopu DunavArt Festivala održana je i aukcija oslikanih Startas tenisica na temu Dunava i Iloka koje su oslikale vrijedne ruke učenika Srednje škole Ilok. Sva prikupljena sredstva donirana su Dječjem vrtiću Crvenkapica iz Iloka. Na kraju ovog prekrasnog druženja u bajkovitom okruženju održan je i koncert mlade dubrovačke grupe Silente.

 

I ove godine u sklopu DunavArt Festivala održano je Međunarodno ocjenjivanje vina podunavskih zemalja u Iloku a u subotu je završeno proglašenjem pobjednika, a među prijavljenim vinima najbolje ocijene dobili su:

Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi, Ilok, Hrvatska – ukupni šampion ocjenjivanja i pobjednik u grupi poluslatkih, slatkih i predikatnih vina Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak, Ilok, Hrvatska -pobjednik u grupi bijelih mirnih suhih i polusuhih vina Cabernet Franc, 2016. – TRS, Ilok, Hrvatska – pobjednik u grupi crnih suhih i polusuhih vina.

 

 

DunavArt Festival  SBP
image-167321

 

 

Velika zlatna priznanja dobili su : Traminac Principovac , izborna berba prosušenih bobica, 2011. – Iločki podrumi Traminac Radosh, 2015. – Vina Papak Traminac, ledena berba, 2016., Vina Papak Dunav, nepresušan izvor inspiracije mnogima kroz stihove, priče i putovanja vodi nas i dalje kroz nekoliko europskih zemalja, povezujući različite narode, religije i kulture u harmoničnu cjelinu.

 

Tako se i DunavArt Festival promovira kroz jedinstvenu poruku DunavArt – Teče i spaja.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts