Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Uskoro premijera najskupljeg SF filma svih vremena

luc-besson-bf9f3c2509f93070b13eac9a53822037_view_article_new

S proračunom od 180 milijuna dolara, dvoje relativno novih glumaca i opskurnim stripom iz 70-tih godina kao izvorom nadahnuća, Luc Besson riskira s najnovijim filmom “Valerian i grad tisuću planeta” koji se u SAD-u počinje prikazivati 21. srpnja.

Taj je znanstvenofantastični film najskuplji ikada i projekt kojim je francuski redatelj bio opsjednut otkad je kao dječak čitao strip “Valerian i Laureline”.

“To je bila moja jedina mogućnost bijega kako bih bio slobodan, maštao, sanjao. Jako se dobro sjećam”, kaže on.

Redatelj “Velikog plavetnila” (1988.) i “Petog elementa” (1997.) želi od “Valeriana” napraviti sagu te mu je nužno da film bude uspješan kako bi opravdao nastavak. Besson je poznat i po klasicima poput “Nikite” i “Leona: Profesionalca”.

 

Glume Dane DeHaan (31) i Cara Delevingne (24) u glavnim ulogama ali se pojavljuju i Rihanna, Ethan Hawke i Clive Owen u pratećim.

Valerian i Laureline su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Pod direktivom Zapovjednika, Valerian i Laureline su poslani na misiju u međugalaktički grad Alpha, metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta.

Film se u Hrvatskoj pretpremijerno prikazuje 26. srpnja, a početak redovnog prikazivanja je 27. srpnja.

 

Izvor Vijesti.rtl.hr Foto Screnshoot

About The Author

Related posts