Lipanj 02, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Sunset Boulevard – raskošan sjaj Hollywooda u Lisinskom

Sunset Boulevard SBP

Dvadeset prvog dana rujna nas očekuje fascinantan mjuzikl velikog Andrewa Lloyda Webbera s Leonorom Surian Popov i Damirom Kedžom u glavnim ulogama.

Djelo kultnoga statusa, Sunset Boulevard, jedan od najboljih i najpoznatijih svjetskih mjuzikala, priča je o ljubavi i opsesiji, o licu i naličju Hollywooda ’50-ih poznatog skladatelja Andrewa Lloyda Webbera.

 

Sunset Boulevard SBP
image-164490

 

Glamur, sjaj, ali i borba za  preživljavanje čekajući “svojih 5 minuta” u svijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju, sve je to Hollywood i Sunset Boulevard.

 

Mjuzikl je nastao prema nezaboravnom filmu velikoga redatelja Billyja Wildera iz 1950. godine o velikoj zvijezdi nijemoga filma Normi Desmond koja je pala u zaborav pojavom zvučnoga filma i mladom scenaristu željnom uspjeha Joeu Gillisu. Mjuzikl je postigao nezapamćen uspjeh na West Endu i Broadwayu, s tim da je broadwayska vezija, s Glenn Close u glavnoj ulozi, osvojila 7 nagrada Tony.

 

 

Sunset Boulevard SBP
image-164491

 

 

Ono što ovaj mjuzikl čini posebnim jest njegova snažna dramska radnja. Dok većina mjuzikala naglasak stavlja na pjesmu, ples i zabavu, Sunset Boulevard nudi izrazito dinamičnu radnju i zanimljive obrate koji gledatelje drže prikovanima do samoga kraja.

 

 

Sunset Boulevard SBP
image-164492

 

 

 

Zvijezde raskošne i glamurozne izvedbe koja je već na premijeri izazvala veliko oduševljenje publike i kritike su daroviti Damir Kedžo i čudesna Leonora Surian Popov. U ostalim ulogama pojavljuju se Elena Brumini kao Betty te Dario Bercich u ulozi Maxa von Mayerlinga. Ansambl predstave, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom palicom maestra Igora Vlajnića, koji je preveo i prepjevao tekst mjuzikla (u originalu Don Black i Christopher Hampton) čine članovi Hrvatske drame u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom HNK Ivana pl. Zajca.

 

Sunset Boulevard SBP
image-164493

 

 

 

 

Koreografkinja je Tihana Strmečki, scenografi su Dalibor Laginja i Paola Lugarić, a kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović.

 

Orkestracija: David Cullen i Andrew Lloyd Webber

Originalna produkcija: Really Useful Group Ltd.

 

Ulaznice po cijenama od 170, 200, 230 i 250 kn dostupne su na blagajnama Lisinskog i na internetskoj stranici www.lisinski.hr.

 

Sunset Boulevard SBP
image-164494

 

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts