Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Prva knjiga proslavljenog opernog pjevača Giorgia Suriana –“ KNJIGULJICA”- roman za djecu i mlade

Giorgio Surian

Svjetski proslavljeni bas bariton, mnogostruko nagrađivan nacionalni prvak opere, Giorgio Surian, izdaje svoj književni prvijenac – roman za djecu i mlade po imenu “Knjiguljica“. Knjiga trvrdog uveza, sa 160 stranica, ilustracijama u boji autorice Sunčice Tavrić (izdavač Modernist nakladništvo) izlazi iz tiska krajem srpnja 2018 god.

Giorgio Surian jedan je od najsvestranijih hrvatskih opernih umjetnika. Zahvaljujući nevjerojatnom rasponu glasa okušao se u raznim ulogama ostavljajući u njima djela trajne vrijednosti. Snažnog izvedbenog temperamenta, živog interesa za sve fenomene opere kao žanra (priča, pjevanje, gluma, glazba, kulise…), snažne karizme na pozornici, izdaje knjigu za djecu i mlade koja poticajno poručuje kako najbolje ideje, duhovne težnje te plemenitost otkriva i nudi knjiga, koliko god ona danas bila zasjenjena atraktivnim ali često površnim digitalnim svijetom.

 

Giorgio Surian naslovnica prva korica
image-136231

 

Giorgio Surian priča o knjizi u osebujnoj urbanoj bajci.

Ona je mala čarobna knjižica imenom Knjiguljica koja vidi o čemu ljudi sanjaju, čemu su težili, progledava u ono što godinama skriveno nose u srcu dok hranjeni iluzijama, zavaravajući sebe i druge, tonu u košmar niskih i bespredmetnih stvari.

 

Mala “Knjiguljica” bljeskom neočekivanosti unosi poruku nade, pomirenja i boljitka. Svojim moćima teži tome da dobro bude spoznato kako bi dijete, pojedinac, obitelj, zajednica ili čitavo društvo opstali u skladu i sreći. Priča Giorgia Suriana potvrđuje: s Knjiguljicom u blizini, svi odjednom ugledaju ono što su godinama bezuspješno nastojali vidjeti. Svaka njezina gesta otkriva im cijelu riznicu skrivene ljepote, upravo otvorena stranica spašava ih znanjima u koja se sumnjalo.

 

Giorgio Surian - kapetan
image-136232

 

Riječ je o iznimnom djelu neobične i neuobičajene tematike koja se usudi razmatrati krhkost ljudskog bića i njegove duše.

 

Pozitivan dojam dodatno garnira dirljiva demontaža globalno obesmišljene virtualne ne/stvarnosti, iako se pojam mobitela, tableta, facebooka, televizije i interneta – ne spominje ni jedan jedini put.

 

Vizualna nadgradnja s potpisom autorice Sunčice Tavrić, dragocjeno puni književna nastojanja “Knjiguljice” te pomaže mladom čitatelju  na vlastitoj koži osjetiti/shvatiti snagu knjige.

 

 

 

Piše M.T Foto ShowbIzzPress

About The Author

Related posts