Lipanj 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Proljetni kup u preponskom jahanju – spoj elite konjičkog sporta i bajkovitog etno ambijenta

Dino_Ninkovic_Proljetni kup u preponskom jahanju SBP_

Nakon prošlogodišnje manifestacije „Kup grada Samobora u preponskom jahanju“ sa više od 550 startova u 4 dana održavanja i nekoliko tisuća posjetitelja koji su uživali u ljepoti ovog konjičkog sporta, ove godine na samom otvaranju proljetne sezone Konjički klub Mirnovec starta sa Proljetnim kupom  u preponskom jahanju. Na trodnevnom turniru koji se održava 12.04. do 14.04.2019  očekuje se još veći odaziv natjecatelja  i publike te nastup najreprezentativnijih svjetski jahača poput Gerfrieda Pucka, Andrasa Kovya i Luke Založnika, kao i posjeta mnogih poznatih osoba koji su zaljubljenici u ovaj sport, što dodatno doprinosi atraktivnosti turnira.

Dino_Ninkovic_Proljetni kup u preponskom jahanju SBP_
image-158822

Proljetni kup u preponskom jahanju okupit će oko 350 jahača iz Hrvatske i inozemstva (Austrija, Italija, Njemačka, Mađarska, Slovenija, Srbija i drugih zemalja) koji će se natjecati u više kategorija. Utakmice sva tri dana turnira su na rasporedu već od 9 sati, a natjecanja traju do 21 h. Uz samu natjecateljsku  „kremu“ konjičkog sporta, mnogi koji su bili lani na Kupu grada Samobora potvrditi će da uz atraktivna natjecanja svi posjetitelji mogu uživati i u dodatnim sadržajima i ugostiteljskoj ponudi čarobnog etno ambijenta Etno farme Mirnovec.

 

Dino_Ninkovic_Proljetni kup u preponskom jahanju SBP_
image-158823

 

Dino_Ninkovic_Proljetni kup u preponskom jahanju SBP_
image-158824

Konjički klub Mirnovec modernom infrastrukturom i odličnom organizacijom svih do sada održanih turnira visoko kotira Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a a svojim bajkovito uređenim etno okruženje još dodatno privlači publiku svih uzrasta. Na turniru sudjeluju svi hrvatski reprezentativci od seniora, juniora te dio kadeta. Turnir traje 3 dana, od petka do nedjelje i svaki dan na rasporedu ukupno je 5 utakmica. Iako su hrvatski turniri u konjičkim sportovima još bez unosnih oklada i ekstravagantnih šešira u publici, sudeći po lanjskom Kupu grada Samobora možemo doista reći da su organizirani na svjetskoj razini sa startnim listama prepunim poznatih imena u preponskom jahanju.

U proteklih sedam godina na ovom je prestižnom natjecanju sudjelovalo puno poznatih imena u konjičkom sportu, što dokazuje da konjički turniri u organizaciji Konjičkog kluba Mirnovec vrlo visoko kotiraju među strukom. U ovogodišnjem izdanju sudjeluju svi hrvatski reprezentativci, od seniora (Andro Hrgović, Filip Rožmarić, Janka Kraševec i Denis Gugić), preko juniora (Josipa Koletić, Eva Golubiček, Josip Gugić, Dunja Alđamal), pa do kadeta (Lea Djelmić, Kim Vukadin, Nuša Olajoš, Sara Makar).

Proljetni kup u preponskom jahanju SBP
image-158825

Proljetni kup u preponskom jahanju SBP
image-158826

Proljetni kup u preponskom jahanju SBP
image-158827

Dino_Ninkovic_Proljetni kup u preponskom jahanju SBP_
image-158828

.

Osim u sportu, prekrasnim životinjama i prirodi, posjetitelji mogu uživati i u popratnim sadržajima na prostranom imanju uređenom u eko – etno stilu. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Prekrasno uređeno jezero i hortikultura cijelog imanja pružaju pravi odmor i idilu za cijelu obitelj. Za djecu je osiguran dječji poligon na napuhavanje i igralište  te mogućnost šetnje na konjima i za male i za velike. Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine pravim malim etno rajem okusa i ambijenta. Mnoge posjetitelje i vikendima tokom cijele godine mame mirisi, okusi i priroda Etno farme Mirnovec, gdje mogu kušati domaće delicije samoborskog kraja, a ovoga puta uz fina jela i domaće štrudle posjetitelji će moći kušati i kupiti domaće proizvode od aronije i ostale eko proizvoda od raznih izlagača.

Proljetni kup u preponskom jahanju SBP
image-158829

Ulaz na događanje je slobodan!

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts