Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Premijera filma ”Do kraja smrti” privukla brojna poznata lica

Andjelo Jurkas i Bojana Gregoric.
Najnovije filmsko ostvarenje Anđela Jurkasa prikazano je premijerno jučer 17.4. u kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti a od danas kreće i u redovnu kino produkciju.
Na premijeri su se, uz ekipu filma i redatelja Anđela Jurkasa, okupila mnoga poznata lica iz svijeta medija i showbiza, između ostalog i Judita Franković Brdar, Bojana Gregorić Vejzović, Nika Fleiss, Tara Rosandić, Lucija H. Kajić, Davor Meštrović, Nera Stipičević. Borko Perić, Žarko Savić i mnogi drugi… Na kraju filmske projekcije održali su se kraći govori zahvale te su, uz veliki pljesak, na pozornicu na svečani naklon, izašli glumci i ekipa filma te redatelj i scenarist filma Anđelo Jurkas.

Film “Do kraja smrti” ljubavna je drama isprepletena različitim životnim pričama i snažnim emocijama, a o veličini tih emocija najbolje svjedoči puna dvorana suza i smijeha. Prenosimo vam dio reakcija i komentara sinoćnje publike:

Vrhunska izvedba. Tema. Tekst. Glazba. Perfektno. Dodatno daje gušta što je hrvatski film a ni jedan lik nije preglumljen i nakaradan. Nema izvitoperenih i umjetnih razgovora. Ovo je jedan od onih filmova koji te pomaknu unutra, o kojima razmišljaš još dugo. Zadnji film koji je mi je ovo napravio je bio Dogville…”, izjavila je Estera Ameršek.

Film mi je odličan. Priča prvenstveno, atmosfera nade. Glumci izvrsni, dijalozi životni. Pretpostavljam da su ti budžeti nikakvi, ali odličnu stvar si napravio. Više kao kazališna predstava radi intimnih dijaloga i atmosfere, glumice jebeno uvjerljive. Taj raspon emocija koji su uspjele prikazati u close upovima, kapa dolje. Čestitam!“, rekla je  Iris Urem

Kako znam da li neki film valja? Odvedem mlađu sestru koja ne može nit jedan film do kraja pogledati, osim onoga koji je dobar….i fakat je tako:). Već dugo nisam gledala ovako svrhoviti film koji govori o ljubavi, koji nadahnjuje, zabavlja i prosvjetljuje nas publiku…jedna od priča je dovela do toga da su sve žene počele kopati po torbicama da izvuku maramice i cijela dvorana je orila od šmrcanja, naravno i moja sestra koja je vidno bila zabrinuta jer je imala samo vlažne maramice uvjerena da joj neće trebati one obične…” , osvrnula se Ivana Jelisavčić.

Snažan film, sjajno ispričane priče. Proplakali smo. Izvukao je iz glumaca i krvotok i kožu naopako “,  puna emocija izjavila je Stanislava Čulina.

Nakon debitantske trilogije filmova (“Zbog tebe”, “Fuck Off I Love You” i “Happy End”), koja je izazvala kontroverzne reakcije među publikom i javnosti, redatelj Anđelo Jurkas svojoj publici u “Do kraja smrti” donosi jednu nježnu i toplu priču – ljubavnu dramu mozaične strukture snimanu prema još neobjavljenoj knjizi istog autora “Pokrij me tijelom”.
Film “Do kraja smrti” ljubavna je drama koja se vrti oko više različitih ali isprepletenih ljudskih priča. Sve se dotiču ljudskih odnosa u potrazi za ljubavlju, srećom, opraštanjem i značenju floskule i živjeli su sretno do kraja života. Točnije, kako sam redatelj naglašava, to je film o neodustajanju. O ljudima koji vjeruju kako voljeti znači voljeti zauvijek. Film je posveta, jednoj jedinoj osobi koju odaberete kao biće koje želite čuvati do kraja života, zapravo smrti. Sretnima zovemo one koji uspiju pronaći ljubav do kraja života, ovo je priča o onima koji su otišli korak dalje, do kraja smrti…
U glavnim ulogama nastupaju vrhunski domaći glumci: Judita Franković, Leon Lučev, Lana Gojak, Luka Dragić, Borko Perić, Tara Rosandić, Nera Stipičević, Nikša Butijer, Mislav Čavajda, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Marinko Prga, Anamarija Percaić…Također, u filmu se pojavljuju sjajni mladi glumci Lucija H. Kajić i Klara Mucci a svoj debitantski nastup ostvaruje afrički glumac George Ginikachukwu Opurum.
Tara Rosandić
Glazbu za film čine album “There Is No1” zagrebačke skupine Lunarni, skladbe nagrađivanog domaćeg kompozitora Dalibora Grubačevića te nekoliko novih izvođača. Direktor fotografije je Danijel Kovačević, uz asistencije Dina Senčara dok je na montaži filma radio Ivan Neff. Naslovna pjesma filma “Tvoja (Što očekujem od tebe)” u izdanju Aquarius Recordsa, kojom će se predstaviti soundtrack filma, tema je novog izvođača imena Tvoj.
Lucija Kajić
Film je do sada prikazan na svim značajnim filmskim festivalima – Pula film festivalu, FEST-u (drugom najvećem regionalnom kino festivalu), Splitskom filmskom festivalu te na Reviji europskog filma a od danas kreće u redovnu kino distribuciju.
Piše M.T Foto ShowBizzPress(Cropix)

About The Author

Related posts