Rujan 20, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Predstavljen program 62. Pulskog filmskog festivala

pulafilm

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu, u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu predstavljeni filmski programi 62. Pulskog filmskog festivala. U ime Veleposlanstva Francuske uvodni pozdrav uputila je NJ.E. Michèle Boccoz. Predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec predstavio je Hrvatski i Međunarodni program. U sklopu Hrvatskog programa predstavljeni su programi Hrvatski Film i Kratka Pula, a u sklopu Međunarodnog programa natjecateljski i nenatjecateljski program, Samo kratko, Dizalica i Pulica. Ravnateljica Festivala Gordana Restović govorila je o ovogodišnjoj organizaciji i svim popratnim događanjima koji nas čekaju na 62. festivalu. Pomoćnica ministra kulture, Tamara Perišić govorila je o Festivalu Francuske u Hrvatskoj Rendez-vous te izdvojila dio programa kojim sudjeluje u 62. Puli – ovogodišnji dobitnik Zlatne palme filmskog festivala u Cannesu, Dheepan, Jacquesa Audiarda (Odiar). Direktorica Odjela za direktan nastup na tržištu u Hrvatskom Telekomu Sanja Milinović, izrazila je zadovoljstvo što je Hrvatski Telekom u mogućnosti kontinuirano pratiti velike hrvatske filmske festivale i što su uz Pulu i u 62. izdanju.

Novosti vezane uz spomenute programe koje nam 62. Pula donosi jesu:
• ukupno 75 prijavljenih filmova za Hrvatski program (28 dugometražnih i 47 kratkometražnih)
• 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova odabranih za Hrvatski program
• 14 dugometražnih i 12 kratkometražnih filmova u natjecateljskom dijelu Međunarodnog programa
• prvi put na festivalu u Hrvatskoj prikazivanje jednog serijala
• svjetska premijera stranog filma Pored mene Stevana Filipovića

Na natječaj raspisan od 20. ožujka do 17. travnja 2015. godine pristiglo je sveukupno 28 dugometražnih te 47 kratkometražnih filmskih naslova. Umjetnički savjet u sastavu Hrvoje Pukšec, predsjednik, te članovi Mike Downey i Tanja Miličić, u selekcijskom procesu odabrao je 14 dugometražnih i 16 kratkometražnih filmova koji će činiti Hrvatski program 62. pulskog filmskog festivala.

MEĐUNARODNI PROGRAM sastoji se od natjecateljskog i nenatjecateljskog dijela, programa kratkometražnih filmova Samo kratko u suradnji s Europskom filmskom akademijom, programa za mlade Dizalica i programa za djecu Pulica.

Pula film festival s pravom iz godine u godinu postaje sve važnije mjesto okupljanja filmofila iz Hrvatske i svijeta, na što smo doista ponosni. O značenju Pulskog filmskog festivala kao nacionalne manifestacije, svjedoči i kontinuirana potpora Ministarstva kulture koje mu posvećuje posebnu pažnju kako bi osigurao što kvalitetnije uvjete predstavljanja hrvatske filmske umjetnosti, kao bitne odrednice nacionalne audiovizualne strategije – izjavila je za kraj Tamara Perišić, pomoćnica ministra kulture.

IMG_8164
image-24735

Vodstvo Festivala najavilo je i skorašnje novosti vezano uz profesionalni program Festivala Pula PROfessional i ostale filmske programe koji nas očekuju od 18. do 25. srpnja na 62. Pulskom filmskom festivalu.
Detaljnije o programu 62. Pule saznajte na web stranici festivala: http://www.pulafilmfestival.hr

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts