Travanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Obožavatelji benda EKV prepoznali stihove ‘Ovo je kuća za nas’ u predsjedničkom govoru Zorana Milanovića

Zoran Milanović_SS747-

Danas je Hrvatska dobila novoga petog predsjednika po redu Zorana Milanovića.

“Prisežem svojom čašću da ću dužnost predsjednika Republike Hrvatske obavljati savjesno i odgovorno, na dobrobit hrvatskog naroda i svih hrvatskih državljana”, rekao je Milanović.

Milanović je na tu dužnost je izabran 5. siječnja 2020. godine nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora većinom glasova pobijedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

No, ono što je bilo zanimljivo javosti na svečanoj inauguraciji je dio govora novopečenog predsjednika. U svom govoru je koristio termin ‘građanke i građani’, a završio je riječima:

” Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući. ”

 

EKV Ekatarina Velika
image-182948

 

 

Obožavatelji srpskog benda EKV (Ekatarina Velika) koji je svojedobno bio jedan od najpopularnijih bendova alternativne glazbe u bivšoj državi Jugoslaviji prepoznali su stihove iz pjesma ”Zemlja”.

‘Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu djecu…’, stihovi su hita EKV-a.

 

 

 

 

Naime, ono što je bilo znakovito na današnjoj predsjedničkoj inauguraciji  je to što je ona bila potpuno drugačija od svih dosadašnjih svečanosti. Prvi put nije bila održana na Trgu sv. Marka na njoj nije bilo ni predsjednika stranaka, diplomata ni predstavnika Crkve, također Milanović nije nosio lentu.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts