Rujan 23, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Nije samo Meghan u problemu, kraljevska titula bila je velik teret i prelijepoj Grace Kelly

Grace Kelly

Vojvotkinju od Sussexa Meghan Markle brojni mediji su uspoređivali s povijesnim ličnostima otkad se pojavila u krugu kraljevske obitelji, a dok je jednima bila sporna činjenica da je prije braka s princom Harryjem bila glumica, drugi se nisu mogli pomiriti sa strahom da ima potpuno drugačije običaje od britanske kraljevske obitelji.

Također, mnogi su Meghan uspoređivali s Vojvotkinjom od Windsora Wallis Simpson, koja je uzrokovala veliku kraljevsku krizu 1936. godine kada je zbog nje bivši engleski kralj Edward VIII. abdicirao i time ugrozio budućnost krune.

Meghan i Wallis ipak imaju štošta drugačije, a i uloge njihovih supruga u kraljevskoj obitelji bitno su drugačije. Zajedničko im je to što su obje razvedene i obje su Amerikanke. Wallis Simpson od samoga početka nije bila popularna, dok su brojni mediji i publika obožavali Meghan kada je bila glumica.

meghan-markle-instagram3
image-181028

Daily Mail piše kako je najrealnija usporedba Meghan s ulogom legendarne Grace Kelly, princeze od Monaka, koja je također smatrala da je kraljevski život iznimno težak.

Grace je bila velika holivudska zvijezda prije nego što je pristala na brak s princom Rainierom 1956. godine. Odmah nakon stupanja u brak dobila je brojne titule te je ubrzo postala žena s najviše kraljevskih titula na svijetu.

Nakon pet godina braka Grace je upala u rutinu te joj je život postajao sve dosadniji. Alfred Hitchcock zvao ju je 1961. godine da glumi u njegovu novom filmu, a ona je odmah pristala te su krenule pripreme za snimanje. Grace je tu odluku donijela bez savjetovanja s ljudima u Monaku, koji su bili užasnuti tom idejom te je na kraju trebala odbiti ulogu. Odbila je i sve ostale uloge koje su joj nudili nakon toga.

Grace Kelly
image-181029

Navodno se nakon toga odmah vratila u Monako svom monotonom životu princeze. Dvadeset godina kasnije upoznala je Harryjevu majku, Princezu Dianu, na početku njezine veze s Princom Charlesom, taman u vrijeme kada je Diani bilo prestresno boriti se s pažnjom medija.

Grace Kelly zagrlila je Princezu Dianu i pokušala je utješiti šalom te joj je rekla da se ne brine jer će sve postati samo gore, ne i bolje.

Izvor  dnevnik.hr Foto screenshot, Instagram

About The Author

Related posts