Srpanj 10, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Mentalni trening u Osijeku

Aktivna Hrvatska

Nedostatak fokusa najčešća je prepreka ostvarivanju naših ciljeva i potencijala. Mentalni trening sportsko-edukativnog projekta Aktivna Hrvatska predstavio je tehnike usavršavanja vještine fokusa kao alata nužnog za uspjeh. Radionica se održala u osječkom hotelu Osijek, gdje je više od stotinu polaznika pažljivo slušalo savjete vrhunskih psihologa i liječnika. Aktivna Hrvatska održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, a generalni partner je HEP.

Hrvatska liječnička komora
image-122525

Aktivna Hrvatska
image-122526

Psiholozi Mentalnog treninga Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek svakodnevno rade s vrhunskim hrvatskim sportašima i važan su dio njihovih sportskih uspjeha. Na predavanju u Osijeku Ana i Igor polaznicima su otkrili važnost fokusa kao vještine koju možemo uvježbati. Iako mnogi misle da fokus s vremenom opada, on se zapravo razvija, ako u njega ulažemo. Biti fokusiran zapravo znači biti prisutan u trenutku i to nije lako, ali Mentalni Trening nudi vrlo konkretne alate kako to postići.

Igor Cerensek, Ana Kotzmuth
image-122527

Jedan od tih alata je mindfulness meditacija kojom treniramo naš um da bude usmjeren na sada i ovdje dok puštamo prošlost i budućnost tamo gdje im je mjesto. Fokus nam je potreban kako bi naša izvedba bila uspješna, ali ako ne možemo zamisliti savršenstvo teško ga možemo izvesti u stvarnosti. Zato naše polaznike podučavamo kako pravilno koristiti tehniku mentalne simulacije i “pripremiti se” za izvedbu koja im je važna! Uz malo truda, pravi pristup i vježbu možemo biti fokusirani, ako to želimo!

Mirna Rajle Brođanac, Ana Kotzmuth
image-122528

 Mirna Rajle Brođanac i Ana Kotzmuth

“Uvijek smo fokusirani, samo nekad na previše stvari, a ponekad na krive stvari. Uz neke naše alate možete biti fokusirani na sada i ovdje, preuzeti kontrolu nad svojom svakodnevicom i unaprijediti svoju izvedbu neovisno o tome s čim se bavite. Vaš je fokus samo Vaš, a trenutak koji imate danas više se neće ponoviti, zato je naš cilj pomoći Vam da ga dobro iskoristite!” – izjavila je psihologinja Ana Kotzmuth.

Mentalni trening otvorila je osobna izaslanica Predsjednice RH, bivša veslačica Mirna Rajle Brođanac koja je u ime Predsjednice pozdravila sugrađane te Osijek opisala kao grad aktivnih ljudi. Mentalni trening su odradili i Tea Šojat, višestruka državna rekorderka, najbolja dizačica utega u Hrvatskoj, Petar Krpan – izbornik U 17 nogometne reprezentacije, Mario Zelić – osječki kondicijski trener te voditeljica Mirna Šitum. Partneri projekta Aktivna Hrvatska su Kineziološki fakultet u Zagrebu, Definicija hrane, poliklinika Vaš pregled, Biotrening te Hrvatska liječnička komora čiji su liječnici educirali u Osijeku.

Idući trening Aktivne Hrvatske održava se u Karlovcu u subotu, 21. travnja u 11 sati u OŠ Dubovac. Tim Kineziološkog fakulteta u Zagrebu predstavit će trening vlastitom težinom kojem mogu pristupiti svi bez obzira na razinu tjelesne spremnosti.

Za vježbanje diljem Hrvatske sve informacije i prijave: www.aktivnahrvatska.hr

Piše M.T Foto Filipa Popovića

About The Author

Related posts