Kolovoz 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kratki espresso Nine Raspudića održao se u prepunoj dvorani Atrija Muzeja Mimara u Zagrebu

Nino Raspudić_SBP

Nino Raspudić danas je održao promociju knjige u prepunoj dvorani Atrija Muzeja Mimara u Zagrebu. Naime, radi se o zbirci kolumni Raspudića tjedno objavljivanih u Večernjem listu od ožujka 2016. do studenog 2019.

 

V
image-178473

 

 

Zbirka kronološki, u dvije knjige “Kratki espresso 2016./2017.” i “Kratki espresso 2018./2019.”, obuhvaća 186 kolumni u kojima se na osebujan način obrađuju aktualne političke, društvene, kulturne, sportske i druge teme u Hrvatskoj i svijetu.

 

Nino Raspudić_SBP
image-178474

 

 

 

 

Spoj Raspudićeve erudicije, pripovjedačkog umijeća i specifičnog humora učinio je „Kratki espresso“ vjerojatno najčitanijom i najutjecajnijom kolumnom u zemlji, a Raspudiću donio posebnu težinu u javnom prostoru te mu priskrbio reputaciju neovisnog, slobodnomislećeg intelektualca koji lako komunicira i sa širokim čitateljstvom.

 

V
image-178475

 

 

Nino Raspudić_SBP
image-178476

 

 

Na video zidu tijekom predstavljanja knjige kontinuirano su prikazivane fotografije splitskog fotografa Ive Pervana iz njegova opusa “Nepoznato bogatstvo Hrvatske”. Naime, izlagajući o opusu Ive Pervana, Raspudić je zaključio da “ovaj rad i fotografije ne zaslužuju samo podršku Ministarstva kulture i Hrvatske turističke zajednice već i Ministarstva obrane jer nedvosmisleno dokazuju da se za ovakvu ljepotu ima smisla boriti u svakom pogledu”.

 

Nino Raspudić_SBP
image-178477

 

Nino Raspudić_SBP
image-178478

 

 

Promocija se održala uz moderiranje Mislava Togonala, brojna pitanja nazočnih kao i podršku poznatih kolega koji su mu došli dati podršku; Miroslav Ćiro Blažević, glumci Anja Šovagović Despot, Dragan Despot, Slaven Knezović, Robert Kurbaša  kao i Anita Malenica, Josip Radeljak te brojni drugi.

 

Dragan Despot_Josip Dikan Radeljak_Anja Šovagović Despot_Mislav Togonal_Slaven Knezović_SBP
image-178479

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress/Facebook

About The Author

Related posts