Lipanj 02, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Kraljevski doručak u Zagrebu

KHALA 2

Kultura zdravog doručka konačno sve više otvara svoja vrata u Hrvatskoj. Užurbani tempo života ostavlja nam malo vremena za pravi doručak za koji se stručnjaci slažu da je najvažniji obrok u danu. Zagrebački restoran Khala posebnu pažnju pridaje upravo doručku. Mnogi svjetski stručnjaci imali su se prilike uvjeriti kako je u mnogim zemljama poput Australije, Engleske ili pak Amerike doručak pravi ritual, mjesto obiteljskog okupljanja ili pak prava prilika za radni sastanak.

KHALA 3
image-108538

Khala u pripremi kraljevskog doručka koristi namirnice organskog podrijetla iz domaćih OPG-a. Tako za početak dana možete izabrati jaja Benedict poslužena na domaćem muffinu s hrskavom pancetom, matovilcem i rajčicom, brojne vrste zobenih pahuljica s domaćim jogurtom i chia sjemenkama, razne obroke sa špinatom i povrćem. Bogati izbor doručka od domaćeg voća i povrća uključuje brojne prirodne sokove, boostere, voćne i povrtne salate i drugo.

Doručak kao najbitniji obrok utječe na cijeli naš organizam, ponajviše na naše fizičke, kognitivne i mentalne funkcije. Njime podižemo našu tjelesnu enegriju koju smo izgubili tokom sna, te dovodimo hormonsku i proteinsku razinu u ravnotežu. Svakodnevnim bogatim doručkom utječemo na zadržavanje ali i povećanje naše koncentracije.

KHALA 1
image-108539

Navika preskakanja doručka znanstveno je dokazano povezana s razvitkom srčanih bolesti, točnije povećanjem rizika od srčanog udara za 27%. Poslušajte preporuke svjetskih i domaćih stručnjaka, promijenite životne navike i uživajte u ritualu doručka.

Piše D.T. Foto Filip Popović

About The Author

Related posts