Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Jedna od iznenađujućih i najmračnijih spisateljica Helen FitzeGerald sa izdanjem ‘Plač’ na hrvatskom tržištu

Helen FitzeGerald_Plač_SBP

Plač“ je prvi roman preveden na hrvatski jezik australske autorice Helen FitzeGerald, koja je u svijetu već osigurala titulu jedne od iznenađujućih i najmračnijih spisateljica. „Plač“ je prema definiciji pravi psihološki triler, u čijem je središtu priče teška i uzbudljiva moralna dilema likova, zbog kojih će vam se sa svakom novom pročitanom stranicom otvarati nova pitanja i nedoumice. Da se zaista radi o napetom i uzbudljivom štivu dokazuje da ovom romanu nisu odoljeli ni u sedmoj umjetnosti. Prema knjizi je snimljena i istoimena serija koja se premijerno prikazala 2018. godine. U glavnim ulogama ove popularne BBC-jeve serije, koju je vjerno pratilo više milijuna gledatelja, našli su se Jenna Colman i Ewen Leslie.

FitzeGerald je u spisateljskoj karijeri napisala trinaest romana, a upravo je s romanom „Plač“ postigla najveći svjetski uspjeh. Za svoja djela primila je brojna priznanja i nagrade, a ovaj roman bio je opasna konkurencija za nagrade Theakstons Old Peculier Crime Novelof the Year i Davitt u kategoriji za najbolji kriminalistički roman. Knjigu je s engleskog preveo Belmondo Miliša.

 

Helen FitzeGerald_Plač_SBP
image-185456

 

 

Radnja je smještena u dalekoj Australiji, a radnja se zahuktava kada pored usamljene ceste nestane malo dijete. Odmah počinje policijska potraga koja ubrzo prerasta u medijsku senzaciju i temu razgovora diljem svijeta. Laži, govorkanja i nepodnošljivi osjećaj krivnje polako okreću roditelje, Joannu i Alistaira, jednog protiv drugog. Joanna će se, užasnuta, naposljetku zapitati je li moguće da je istina gora od svega što je mogla pretpostaviti?

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts