Srpanj 14, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Gradonačelnik Vojko Obersnel se maskirao u Jovanku Broz na Riječkom karnevalu!

Vojko Obersnel_karneval_ss

Središnji događaj Riječkog karnevala  – Velika međunarodna povorka u kojoj je više od 11.000 maškara – krenula je u nedjelju u mimohod ulicama u središtu grada. U povorci je 116 grupa, među kojima je 14 hrvatskih grupa iz drugih županija i 24 skupine iz inozemstva.

Među inozemnim skupinama su gosti iz prijateljskih gradova, bivših i budućih Europskih prijestolnica kulture: irski Galway, luksemburški Esch, litvanski Kaunas, srbijanski Novi Sad, mađarski Veszprem i talijanske pokrajine Matera te maškare iz drugih europskih gradova te Indije, Japana i SAD-a.

Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel maskirao se u Jovanku Broz.

 

 

 

U povorci su karnevalske skupine Nuovo Comitato Carnevale Boscarel iz Verone, Vrbovečki gurmani, Udruga Bijela golubica iz Vukovara, Japan u Rijeci, Udruga umirovljenika grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Grupa iz Indije, Sušački gimnazijalci, Prva riječka hrvatska gimnazija i Gimnazija Andrije Mohorovičića, Dom umirovljenika Kantrida, Međunarodna grupa “Nevera iz učeničkog doma Kvarnera”, Istarski Klub, Karnevalska grupa “Kampus”, Klinčaselske mažoretkinje, Grupa iz talijanske Matere, Plesni klub “Pagannini” iz Livna…

 

 

 

 

 

Maskirane skupine prigodno su se, u skladu s maskama koje nose, nazvale: Fedrigo da Porto, Kaj su jeli naši stari, Veseli Vukovar, Japanska kaligrafija, Bubnjari i plesači, Crikvenica va srcu, Kalari uniform, Sušački slatkiši, Kandidati za predsjedničke izbore, Zlatne godine, Mafija i brojne druge.

Povorku predstavljaju voditelji na šest pozornica postavljenih uzduž maškarane trase, a prate je brojni gledatelji, akreditirani novinari iz Hrvatske i Europe te organizirane turističke grupe iz cijelog svijeta.

 

 

85089951_826201651177721_7703451228981690368_n
image-183271

 

 

Uoči povorke, u subotu uvečer održan je  tradicionalni, 21. Humanitarni karnevalski bal, s kojega je prihod namijenjen za nabavku specijalno prilagođenog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom. Na balu su bili predstavnici veleposlanstava u Hrvatskoj, predstavnici prijateljskih gradova: Estea, Faenze, Kawasakija, Neussa, Karlsruhea, Rostocka, Cetinja.

Navečer, nakon završetka povorke, maškare će vratiti ključeve grada, a u moru ispred riječke luke bit će zapaljen pust – krivac za sve loše u prošloj godini.

 

 

Izvor Dnevno.hr/Hina Foto Screenshot/Twitter

About The Author

Related posts