Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Fani Čapalija i Fit Medo vježbanjem u prirodi spremni dočekuju ljeto!

FaniFitMedo_  Ante Burazina_ Fani Čapalija_SBP

Tijekom karantene vježbanje u prirodi bio joj je jedini izbor, no uz stručno vodstvo fitnes trenera Ante Burazina, Fani Čapalija, jedna od naših najljepših misica, ističe da je to novo iskustvo preraslo u veliko zadovoljstvo.

” Sviđa mi se vježbanje na svježem zraku, a moj trener Ante uvijek pripremi zanimljive rekvizite kako bi trening bio zabavniji i raznolikiji. Prednost teretane je u većem izboru sprava a u pririodi dosta vježbi izvodite pomoću vlastitog tijela. Volim prirodu pa često sa svojim psićem šetam ili trčim ”, otkriva Fani.

 

” Moram vam priznat da je Fani primjer apsolutne profesionalne poslušnosti, usuđujem se reći vojničke! Nema kod nje ne mogu, neću, ona sluša i radi i daje sve od sebe, što mi je drago i odmah primjetim na klijentu koliko je ‘zagrižen’ .

Najveći mi je izazov da klijent počne percipirati trening kao sastavni dio dana, nešto što čini za sebe i svoje zdravlje. Jako sam ponosan kad svi oni koji vježbaju sa mnom nakon nekog vremena hranu počnu gledati drugačije, i promijene pristup prehrani. Zapravo, najsretniji sam kad vidim kako polako odbacuju loše prehrambene navike i okreću se zdravijim izborima. Izazov je vidjeti hoću li uspjeti u tome da zdrav način života postane i njihov način života ”, govori Ante poznatiji kao Fit Medo.

 

 

TOP 5 vježbi za cijelo tijelo!

 

1.Sklekovi su idelana vježba pomoću koje samo jednim pokretom aktiviramo sve mišiće gornjeg dijela tijela, izrsni su za oblikovanje prsa, tricepsa, ramena, ledja, a možemo ih izvoditi bilo gdje.

 

 

FaniFitMedo_  Ante Burazina_ Fani Čapalija_SBP
image-188169

 

 

2.Iskorak je izvrsna vježba za jačanje i izgradnju mišića nogu i stražnjice: mišića natkoljenice i glutealne regije. Ova vježba može se izvoditi u više varijacija, ovisno o dostupnosti opreme, ali i mišićnim skupinama na koje želimo staviti naglasak. Na fotogtrafiji (iskorak s bučicama) Izvodi se s bučicama u svakoj ruci (u ovom slučaju granama) Ruke su spuštene uz tijelo, a kao dodatni stabilizatori tijekom izvođenja pokreta se aktiviraju trapezni mišići i mišići podizači lopatice.

 

FaniFitMedo_  Ante Burazina_ Fani Čapalija_SBP
image-188170

 

 

3.veslanje s gumom – elastična guma je jednostavan rekvizit koji ima niz prednosti, velika mogućnost primjene, sigurno korištenje a zauzima malo prostora. Na fotografiji vježba za leđa: držeći čvrsta leđa, povlačite ruke prema tijelu u visini struka, u krajnjoj pozociji maksimalno se spoje lopatice.

 

4.Biceps pregib – stojeći biceps pregib s šipkom (u ovom slučaju drvom) stimulira dvoglavi nadlaktični mišić, dok sekundarno stimulira podlaktice. Osnovna je vježba za razvoj bicepsa!

Tijelo uspravno tijekom izvođenja vježbe, bez ljuljanja, laktovi u fiksnoj poziciji, uz tijelo.

 

FaniFitMedo_  Ante Burazina_ Fani Čapalija_SBP
image-188171

 

 

 

5.Box jump (naskok na kutiju, tj panj na fotografiji) pliometrijska je vježba koja uključuje repetativno skakanje na kutiju ili neku drugu ravnu površinu, povećava snagu i mišićnu izdržljivost nogu!

 

 

FaniFitMedo_  Ante Burazina_ Fani Čapalija_SBP
image-188172

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts