Ožujak 31, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Emir Medić na 38. NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo

38 nivea bh fashion week sarajevo ok najava

Emir Medić sa svojom kolekcijom “Infinite AW17/18” daje posebnu notu 38. NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo

Emir Medić, dizajner i kostimograf rođen u Doboju, koji već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj, predstavit će se na ovogodišnjem 38.NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo s novom kolekcijom pod nazivom “Infinite AW17/18”.

Sebe opisuje kao iskrenu, vrijednu, brzu i duhovitu osobu, koja inspiraciju za svoje kolekcije nalazi u prirodi, tijekom putovanja i uvijek inspirativnim street style fotografijama.

Kolekcija “Infinite AW17/18” eksperimentira na više načina skup prošlosti i sadašnjosti, i sastoji se iz veze između inspiracije, materijala i forme, kao i osjećaja koji se javlja pri nošenju istoga.

Za svoju kolekciju Emir kaže: “Vrijeme je jedan skup prošlosti i sadašnjosti koje se nedaju ograničiti. Jedna distanca između  memorije kojom upravljamo i memorije  koju nesvijesno doživljavamo. Distanca  koja biva sve veća.

A_W17_18_EMIRMEDIC
image-92336

Prošlost i budućnost postoje samo kao duhovna abstrakcija, a sama sadašnjost nije mjerilo za vrijeme. Zar ne bi bilo fascinirajuće da stvari doživljavamo onakve kakve jesu, a ne onako kako nam naš mozak prikazuje.

U dijalogu sa slikama Carolin Hauff, postoji jedan impuls beskonačnosti u vremenu i doživljaju, koji nas čupa iz stvarnosti. Jedna izuzetna prilika je, sliku prenijeti na platno.”

A_W17_18_EMIRMEDIC_1
image-92337

38. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo će se održati od 27.-29.04.2017. godine, u hotelu “Holiday” s početkom u 20h.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts