Kolovoz 08, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dramski prikaz „Muke Isusove“ u Drvaru u izvedbi glumaca iz Knina

11068779_1559222407669956_1016783373_n

Povodom blagdana sv. Josipa, zaštitnika župe Drvar, amaterska glumačka družina iz župe sv. Ante u Kninu izvest će dramski prikaz „Muke Gospodina našega Isusa Krista“, u četvrtak 19. ožujka 2015. s početkom u 18 sati u velikoj kino dvorani „Radničkog doma“ (Javna ustanova za kulturu i sport) u Drvaru.

Riječ je o kazališnom prikazu „Muke Isusove“ koji uprizoruje posljednje dane iz života Isusa Krista prema evanđeoskim izvještajima – od Posljednje večere do razapinjanja na Kalvariji. Pod redateljskom palicom Ante Nadomira Tadića Šutre, u izvedbi sudjeluje 40-ak glumaca-amatera, a Spiritus movens cijelog projekta je župni vikar iz Knina fra Ivan Lukač.

U predprogramu uoči same predstave sudjelovat će solistica iz Drvara Neda Todorović koja će izvesti pravoslavne duhovne himne, tzv. statije „Stradanja Hristova“, te Zbor novaka Franjevačke provincije „Bosna Srebrena“ iz samostana na Gorici u Livnu koji će izvesti gregorijanske korale.

Organizator ove priredbe je župa sv. Josipa u Drvaru koja u povodu svog patrona želi svim građanima Drvara podariti jedan lijep duhovno-kulturni događaj, sadržajem izvrsno prilagođen duhovnom ozračju korizme i časnoga posta, u kojem su već uvelike katolici i pravoslavci, pripremajući se za najveći kršćanski blagdan Uskrs.

Piše D.K. Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts