Travanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dočekajte jesen smijući se uz “Zajc Stand Up”

Dean Krivačić, Anastazija Balaž, Jasmin Mekić (3)

„Zajc Stand Up”, autorski projekt Borka Perića i glumaca Hrvatske drame Anastazije Balaž, Jasmina Mekića i Deana Krivačića u suradnji s glazbenikom Mariom Knezovićem, nakon ljetne, doživjet će i svoju jesensku premijeru u petak, 22. rujna 2017. u 20 sati.

Naime, nakon što je u okviru festivala Riječke ljetne noći izveden na otvorenom, na Principiju u Starom gradu, dolakom jeseni „Zajc Stand Up“ seli pod krov, na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca.

Dean Krivačić, Anastazija Balaž, Jasmin Mekić (2)
image-107151

Glumci Hrvatske drame,  u režiji jednog od ponajboljih komičara hrvatskog glumišta, hvataju se u koštac s jednom od najtežih izvedbenih formi – stand up-om. Biti otvoren i direktan, oči u oči s publikom, koja u neposrednoj komunikaciji s glumcima postaje aktivni sudionik scenskog događanja, ali istovremeno i njegov direktni kritičar, očekuje veliko glumačko umijeće, izuzetnu koncentraciju, kao i spremnost na improvizaciju, trenutnu reakciju. Ovdje se radi o krajnjoj glumačkoj izloženosti koja neprestano balansira na finoj granici fikcije i fakcije. Anastazija Balaž, Jasmin Mekić i Dean Krivačić poigravaju se s vlastitim biografijama i promatraju sebe kao likove, propituju vlastite predrasude, kao i kontekst unutar kojih one nastaju.

Skladatelj je Mario Knezović (frontmen grupe Zoster), a suradnica za kostime je Manuela Paladin Šabanović.

Anastazija Balaž, Dean Krivačić, Jasmin Mekić
image-107152

„Svatko je na svoj osebujan način dao dio svojih svjetonazora i raznih životnih situacija, pretvarajući aktualnu dnevnu priču u zanimljiv spoj komike i ozbiljnosti. Jasmin Mekić bio je izvrstan komičar iskoristivši svoje bosansko porijeklo za vrckave pričice iz svog djetinjstva i života, bojajući odrastanje i odnose u boje nacije koja je izrasla iz viceva. Dean Krivačić bio je sušta suprotnost, ozbiljno komičan i purgerski jetikav, ali iskreno čist u svom poimanju ovakvog teatra, dok je Anastazija Balaž živopisno oslikala ženu s velikim slovom Ž u dnevnim situacijama, žensko-ženskim i muško-ženskim odnosima. Publici se sat i pol angažirane glumačke igre zaista svidjelo, što je potvrdio i srdačan pljesak“, zapisala je Gloria Fabijanić Jelović u svom osvrtu za Hrvatski radio-Radio Rijeku nakon ljetne, festivalske izvedbe.

Dean Krivačić, Anastazija Balaž, Jasmin Mekić (1)
image-107153

„Zajc stand up“ ponovno nudi terapiju smijehom, a troje glumaca nasmijat će vas neobičnošću svojih običnih priča.

Repriza je na programu sljedeću večer, u subotu, 23. rujna također s početkom u 20 sati.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts