Lipanj 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dočekajte 2016. uz Narodnog heroja Ljiljana Vidića

Narodni heroj Ljiljan Vidić

Komedija Narodni heroj Ljiljan Vidić u režiji Ivana-Gorana Viteza, koja kreće u nacionalnu distribuciju 31. prosinca, idućih će dana biti premijerno prikazana u tri hrvatska grada. Ima li boljeg uvoda u doček Nove godine od onog u dobrom društvu uz urnebesnu komediju?

“Prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije” – Narodni heroj Ljiljan Vidić bit će pretpremijerno prikazana u osječkom Kinu Urania, u utorak 28. prosinca u 18 sati, a dan kasnije slijedi službena zagrebačka premijera uz nazočnost ekipe filma u Cinestaru u Branimir centru.

Riječko Art-kino Croatia film će premijerno prikazati u četvrtak 31. prosinca u 10 sati ujutro, nakon čega se u kinu sprema i novogodišnji doček u podne uz redatelja i scenarista filma. Istog dana, ali u 20 sati, redatelj i scenarist filma nazočit će premijeri u varaždinskom Kinu Galerija. Projekcija počinje u 20 sati, nakon čega slijedi razgovor s gostima i predstavljanje ekipe filma, a druženje u kinu završava tombolom i afterom u Caffe Baru Lavra.

Komedija Narodni heroj Ljiljan Vidić prati četu partizana koja se, predvođena mladim pjesnikom, natječe na endehazijskom talent showu ‘Čimbenik X': pobjednik osvaja nastup na Poglavnikovom domjenku te samim time i priliku da uz pjesmu, ples i pucnjeve okonča rat.

U redovima partizana bore se glumci Kristijan Jaić, Stjepan Perić, Stojan Matavulj, Tena Jeić Gajski, Ljubiša Savanović i Ivan Đuričić. U ulozi Josipa Broza Tita nastupa Dragan Despot, dok Sile Osovine predstavljaju Dražen Čuček kao Ante Pavelić i Dražen Kühn kao Adolf Hitler. Uz redatelja Ivana-Gorana Viteza, autorski tim čine scenarist i autor songova Zoran Lazić, direktorica fotografije Tamara Cesarec, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, supervizorica maske Slavica Šnur, montažer Mato Ilijić, skladatelji Hrvoje Štefotić i Jelenko Hodak te producent filma Ivan Maloča (Interfilm). Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a hrvatski distributer filma je Blitz film i video produkcija.

Ova ‘najbolja komedija od ’45.’ prikazivat će se od 31. prosinca u svim dvoranama Cinestar i Cineplexx kina, te od prvog dana 2016. godine u nezavisnim kinima u Velikoj Gorici, Valpovu, Daruvaru, Pakracu, Osijeku, Dubovniku, Splitu i Čakovcu. Film zatim stiže i u Đakovo, Sinj, Slatinu, Koprivnicu, Murter, Kutinu, Sisak, Vodice, Novsku, Zabok, Korčulu, Prelog, Našice, Bjelovar, Samobor, Poreč, Mali Lošinj, Rovinj i Pazin.
Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts