Srpanj 13, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Dipinto di blu: glazbena komedija obojena plavim

dipinto_ Rosanna Bubola, Ivna Bruck, Sabina Salamon, Elvia Nacinovich, Vivien Galletta, Giuseppe Nicodemo, Sergej Kiselev, Lucio Slama, Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Toni Plešić

Glazbena komedija „Dipinto di blu / Obojeno plavim“ ansambla Talijanske drame HNK Ivane pl. Zajca, po tekstu Carla Tolazzija te u režiji, koreografiji i dramaturgiji Mojce Horvat, bit će premijerno izvedena u subotu, 20. veljače 2016. u HNK Ivana pl. Zajca.

Glumcima Talijanske drame u izvedbi će se pridružiti članovi svih ostalih kazališnih ansambala, Opere, Baleta i Hrvatske drame te Massimo Savić kao posebni gost.

Dipinto di blu (2)
image-48785

Inspiriran najpoznatijim talijanskim festivalom zabavne glazbe, ovaj tekst s puno fine ironije prikazuje „kazalište“ koje se događa iza festivalskih kulisa. Poludjeli pjevači, novca gladni menadžeri, tehničari i čistačica koji se bave problemima krize i zapošljavanja… Blještava odjeća i šljokice samo su maska za puno stvari koje publika inače ne vidi. Ova glazbena komedija koja uključuje živu glazbu u izvedbi benda Zvjezdana Ružića, puno koreografije, najpoznatije talijanske pjesme i žustre dijaloge, obećava vrhunsku zabavu.
Dipinto di blu (3)
image-48786

Međutim, kako je kazala Mojca Horvat koja peti put surađuje s riječkim HNK, iako glazbena komedija odnosno mjuzikl spada u tzv. lagani žanr, istodobno je najteži za realizaciju. Riječ je o velikom projektu u kojem sudjeluje tridesetak izvođača, projektu koji govori o zakulisnom životu showbusinessa, ali i aktualnoj društvenoj priči o radničkim pravima, sindikatu i štrajku. Popularne pjesme s festivala talijanske canzone izabrala je redateljica koja je naglasila da se u Italiji još uvijek više pažnje ipak poklanja pjesmama negoli raznim scenskim efektima.
U predstavi sudjeluju Bruno Nacinovich, Mirko Soldano, Rosanna Bunola, Giuseppe Nicodemo, Elvia Nacinovich, Vivien Galletta, Sergei Kiselev, Anton Plešić, Lucio Slama, Ivna Bruck, Sabina Salamon te članovi baleta i zbora HNK Ivana pl. Zajca.
Dipinto di blu
image-48787

dipinto di blu_ Giuseppe Nicodemo, Rosanna Bubola
image-48788

Scenografkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, glazbene aranžmane potpisuje Zvjezdan Ružić, a oblikovanje svjetla Dalibor Fugošić.
dipinto_ Giuseppe Nicodemo, Bruno Nacinovich, Lucio Slama
image-48789

dipinto_ Mirko Soldano, Vivien Galletta, Rosannna Bubola
image-48790

Sponzori predstave su riječki Atelier Sally u kojem su osmišljene i realizirane svečane haljine, Varteks odnosno modna marka Di Caprio, Kanal Ri i Specijalna bolnica „Dr. Nemec“ Matulji.
Prigodom konferencije za novinare predstavljen je i novi prostor kazališnih radionica u bivšem Torpedu, gdje su se održavale probe predstave.
Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts