Kolovoz 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

5 novih zdravstvenih navika kojih bi se svi trebali pridržavati

kuhano jaje

Autori knjige “Nova zdravstvena pravila” podijelili su nekoliko jednostavnih i neočekivanih navika kojih bi se trebali odreći.

Iako većina dijeta preporučuje jesti za doručak voće i žitarice, u ovoj knjizi savjetuju upravo suprotno. Maslinovo ulje nemojte koristiti samo za kuhanje, već i u salatama, a svojim nogama posvetite posebno vrijeme…

1. Sve što ste znali o doručku je pogrešno
Ne jedite voće i žitarice ujutro, ne treba vam taj šećer i gluten. S dozom zdravih masti dobro ćete započeti svoj dan. Ujutro pojedite kuhana ili pečena jaja sa salatom, sardine na bezglutenskom kruhu ili pola avokada koji pošpricajte sa sokom od limuna ili maslinovim uljem, posolite ga i pojedite kao grejp.

2. Ne brojite kalorije već njihovu cjelovitost
Zbog brojanja kalorija možete početi koristiti umjetna sladila i konzervanse koji su najgora moguća stvar za vaš organizam. Umjesto toga, jedite zdravu ekološku hranu koja je bogata hranjivim tvarima. Obratite pažnju na izvor vaših kalorija, a ne njihov broj.

3. Budite zahvalni svojim stopalima
Ona su jedan od glavnih dijelova vašeg tijela. Budite dobri prema njima. Dok perete suđe ili pričate na telefon, prelazite stopalima preko teniske loptice, svakom nogom po pet minuta. Na ovaj način opuštate sve mišiće u stopalima koja vas drže na nogama cijeli dan.

4. Maslinovo ulje koristiti za salatu, ne za kuhanje
Dobre masnoće koje dobivate iz ekstra-djevičanskog maslinovog ulja mijenjaju svoju vrijednost kada se zagriju. To ne znači da loše djeluju na vaš organizam, već mijenjaju neka od svojih magičnih svojstava. I dalje možete koristiti maslinovo ulje dok pečete ribu, no ne zaboravite ga staviti u salatu ili u domaći zeleni sok.

5. Krećite se pet minuta svakih sat vremena
Ovo je lako za reći, no teško za učiniti. No, postavite si cilj. Napišite si podsjetnik i zalijepite gdje kod da zaglavite, primjerice na vaše računalo na poslu. Nakon 55 minuta posla, ustanite se i prošećite na pet minuta. Osim što ćete pomoći svom tijelu i vaš će vam um biti zahvalan.

Izvor: vecernji.hr

About The Author

Related posts