Svibanj 21, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zvijezda serije ‘Kućanice’ puštena iz pritvora: Dala mito da joj se kći može upisati na prestižni fakultet

Felicity Huffman ss

Navodno je kriminalna organizacija primila ukupno 25 milijuna dolara od roditelja koji su željeli vidjeti svoju djecu na prestižnim sveučilištima, a zbog davanja mita uhićena je i zvijezda serije ‘Kućanice, Felicity Huffman

Zvijezda serije ‘Kućanice’, Felicity Huffman, puštena je iz pritvora nakon što se za nju plaćena jamčevina od 250 tisuća dolara. Poznata holivudska glumica uhićena je nakon što se otkrilo da je ona samo jedna u nizu osoba koje su davali mito kriminalnoj organizaciji, kako bi im djeca ‘upala’ na prestižne fakultete diljem Amerike.

Prema podignutoj optužnici, posrednici su krivotvorili dokumente djece, uključujući rezultate njihovih prijamnih ispita, a sve kako bi im olakšali upis na fakultete poput Yalea, Georgetowna, Stanforda, Sveučilišta Južne Kalifornije (ISC), UCLA-a i Wake Foresta. Čak 33 roditelja našla su se na optuženičkoj klupi da su Williamu Singeru, koji je bio mozak cijele operacije, uplatili od 200.000 do 6,5 milijuna dolara.

Zbog straha da ne pobjegne iz zemlje i izbjegne suđenje u ovom slučaju, Felicity Huffman morala je predati svoju putovnicu, te se mora pojaviti na saslušanju u Bostonu 29. ožujka. Tijekom cijelog jučerašnjeg saslušanja, uz holivudsku glumicu bio je njezin suprug William H. Macy, a nakon što je sudac pročitao optužbe protiv nje, 69-godišnji nije više mogao stajati na nogama, pa je sjeo na klupu okružen obiteljima ostalih osumnjičenih.

56-godišnja Felicity Huffman dala je, navodno, 15 tisuća dolara da njezinoj starijoj kćeri bude omogućen upis na željeni fakultet, što se doznalo zahvaljujući telefonskim razgovorima koje su federalni agenti uspjeli tajno snimiti, a iz kojih se jasno dalo zaključiti da Huffman pristaje platiti određenu sumu novca kako bi 18-godišnja Sofia dobila dobre ocijene iz SAT ispita.

Izvor Tportal Foto screenshot

About The Author

Related posts