Svibanj 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zorica Kondža, zvana The Voice koncertom u Lisinskom obilježila 30 godina karijere

Kondza-11

Velika dvorana Lisinski ispunjena do posljednjeg mjesta i nagrada Status za izniman doprinos hrvatskoj glazbi, bili su najljepši poklon Zorici Kondži na koncertu povodom 30 godina njene solističke karijere.

Splitska glazbena ikona dva i pol sata pjevala je jučer svoje najveće hitove, a na pozornici su joj uz bok stajali suprug Joško Banov koji ju je pratio na klavijaturama i koji je zaslužan za neke od njenih najljepših ljubavnih pjesama te najstariji sin Toni koji svira bubnjeve.


Počašćena sam priznanjem koji mi je u ime Hrvatske glazbene unije dodijelio njen predsjednik Nikša Bratoš, drago mi je da institucije prate naš rad i priznaju ga. Najvažnije mi je bilo da me glas posluži i želja mi se ispunila, ali mi je cijeli koncert nekako brzo prošao. Imala sam osjećaj da su dva i pol sata proletjela, kroz smijeh je kazala Kondža i posebno zahvalila svojoj vjernoj publici.

– Svi mi možemo slaviti 30, 40, pa i 50 godina karijere, no da nema publike, ništa ne bi bilo isto. Puno je to godina, a meni se čini da imam još puno toga za pokazati. Drago mi je što sam okružena dobrim ljudima koji su bili uz mene kad sam padala i dizala se, kazala je ikona hrvatske glazbe.

Svojom pristupačnošću i pozitivnom energijom, Kondža je odmah osvojila publiku koja je s njom uglas pjevala hitove poput ‘Zar je voljeti grijeh’, ‘Ima jedan svijet’, ‘Pokora’ i druge.

– Hvala svima koji su došli, mome suprugu i cijelom bendu, gostima te organizatorima, diskografskoj kući Scardona i Zvonimiru Sunari. U 30 godina karijere puno sam nastupala i putovala, puno toga prošla, a nastup koji sam htjela odraditi, a do sada nisam uspjela, upravo se večeras dogodio. Voljela bih snimiti još par dueta, na primjer sa Massimom i Jaquesom, te ih s ovim postojećima svrstati na jedan album, s osmijehom govori Kondža o budućim planovima.


Na pozornici su joj se kao gosti pridružili Oliver Dragojević s kojim je otpjevala duet ‘Ti si moj san’, Tony Cetinski u pjesmi ‘Dobar dan ti, dušo’, Neno Belan u duetu ‘Do posljednjeg daha’ te Tomislav Bralić i klapa Intrade s kojima je otpjevala novi zajednički duet ‘O’ života ura’.

Osim vlastitih, Zorica je izvela i nekoliko rockerskih te blues pjesama i još jednom pokazala zašto ju zovu ‘The Voice’.

Iz publike su ju podržali i kolege Jaques Houdek, Jasna Zlokić, Radojka Šverko i Sanja Doležal kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić, bivša Miss Hrvatske Anica Kovač, bivši TV urednik Saša Zalepugin i vlasnica modne agencije Tihana Harapin Zalepugin, voditelj Davor Dretar Drele, bivši TV producent Branko Matutinović i drugi.

Piše D.T. Foto Igor Kelčec

About The Author

Related posts