Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Završeno je 5. Natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo

unnamnagrada Papandopulo

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u subotu, 1. listopada završeno je 5. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, a ocjenjivački sud proglasio je dobitnike nagrada u pet kategorija.
Natjecanje Papandopulo protekle četiri godine privlači sve više mladih umjetnika što ukazuje ne samo na povećan interes mladih glazbenika, već i sve veći broj onih koji mogu zadovoljiti izuzetno visoke kriterije koje je Natjecanje postavilo. Ove godine natjecalo se 59 kandidata i to u kategorijama violine, viole, klarineta, saksofona i flaute.

3_finalisti
image-72213

 

Kandidati su ponovno pokazali iznimno visok stupanj pripremljenosti, muzikalnosti i samopouzdanja te su ovom prigodom dokazali da bez sumnje mogu biti hrvatski glazbeni predstavnici u svijetu, budući da je program postavljen tako da na njega uspješno mogu odgovoriti doista samo oni najbolji.

Ocjenjivačke sudove za sve kategorije činili su renomirani hrvatski umjetnici kao i svjetski uglednici prisutni na najvećim pozornicama, koji su često i članovi ocjenjivačkih sudova na međunarodnim natjecanjima.

Violina, 1. nagrada Katarina Kutnar
image-72214

Violina, 1. nagrada Katarina Kutnar

 

Natjecanje se održalo u tri izlučna kruga, a najbolji natjecatelji koji su se plasirali u finale dobili su novčane nagrade u iznosima od pet, deset i petnaest tisuća kuna, a dodijelila se i posebna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja.

Svi nagrađeni dobili su mogućnost nastupa na nizu hrvatskih festivala te studijsko snimanje za HRT, dok su svi prvoplasirani osvojili solistički nastup.

Saksofon, 1. nagrada Goran Jurković
image-72215

Saksofon, 1. nagrada Goran JurkovićPrvonagrađeni mladi umjetnici predstavit će se publici na Svečanom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom mo Tončija Bilića u ponedjeljak, 24. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati.

Klarinet, 1. nagrada Abdul Aziz Hussein
image-72216

Klarinet, 1. nagrada Abdul Aziz Hussein

 

Najbolji mladi glazbenici, koji će ove godine nastupiti uz Simfonijski orkestar HRT-a su saksofonist Goran Jurković, flautistica Ana Batinica, klarinetistAbdul-Aziz Hussein i violinistica Katarina Kutnar. U kategoriji viole prva nagrada nije dodijeljena već su drugo mjesto podijelila dva kandidata.

Flauta, 1. nagrada Ana Batinica
image-72217

Flauta, 1. nagrada Ana Batinica

Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika nazvano je po jednom od najvećih skladatelja i dirigenata u cjelokupnoj hrvatskoj povijesti Borisu Papandopulu, a ove godine obilježavamo 110. obljetnicu rođenja i 25. godišnjicu smrti ovog velikana hrvatske glazbe.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts