Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zašto je pulska publika ovacijama ispratila “Ministarstvo ljubavi”?

IMG_2416

Po ocjenama publike, film Pave Marinkovića trenutačno zauzima vodeće mjesto, a i dobre kritike medija potvrđuju tezu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju

U sklopu Pula Film Festivala, u ponedjeljak 11. srpnja 2016., prikazana je komedija “Ministarstvo ljubavi”, redatelja Pave Marinkovića. Priča filma inspirirana hrvatskim obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi oduševila je publiku i svrstala film među najveće favorite najvećeg hrvatskog filmskog festivala.
Baš kao što se i očekivalo, tijekom filma iz publike se čulo puno smijeha, ali i neočekivanih reakcija koje je radnja filma izazvala kod mnogih, a koji su u ovoj komediji pronašli puno nevjerojatnih ljudskih priča i obrata, koje su uvijek iznova gledanje filma dovodili do vrhunca. A što se krije iza priče o udovicama hrvatskih branitelja kojima novi obiteljski zakon osigurava novčanu naknadu zbog smrti supruga, ali i zabranjuje život u izvanbračnoj zajednici s drugim muškarcem, Pavo Marinković pokušao je ispričati na jedan duhovit način u kojem dva “izmišljena” inspektora prate udovice i pokušavaju ih uhvatiti u činjenju prekršaja.

IMG_2385
image-64256

IMG_2429
image-64257

IMG_2419
image-64258

Inspektori su zapravo i glavni glumci filma, a uloge su povjerene, odličnima Stjepanu Periću i Draženu Kühnu koji su ne samo odlično odglumili svoje uloge, već se i u potpunosti stopili s cijelom pričom, koja samom filmu daje jednu posebnu težinu i kvalitetu više. Glavna uloga dodijeljena je Eciji Ojdanić, koja je prema riječima redatelja ulogu dobila jer svojim stavom, temperamentom, pa i svojim nastupom neodoljivo podsjeća na žene iz Dalmatinske zagore, lokacije gdje je i snimljena većina Marinkovićeva filma. Uz spomenuti trojac, svoje uloge u filmu našlo je i niz vrhunskih hrvatskih glumaca, a između ostalih Olga Pakalović, Dijana Vidušin, Daria Lorenci Flatz, Nenad Srdelić, Janko Popović Volarić, Matija Prskalo, Ksenija Marinković, Snježana Sinovčić-Šiškov, Hristina Popović, Edita Karađole i mnogi drugi koji su jamstvo da “Ministarstvo ljubavi” uz obilje smijeha donosi i odličnu filmsku priču.
IMG_2417
image-64259

IMG_2411
image-64260

IMG_2410
image-64261

IMG_2403
image-64262

IMG_2399
image-64263

Film je sniman u okolici Drniša i okolnim mjestima, selima, Dalmatinske zagore, a zanimljivo je da unatoč visokim temperaturama i velikom broju statista nikada nije bilo napetih situacija jer je smijeh uvijek razbijao napetosti i stvarao pozitivnu atmosferu, koja se protezala tijekom cijelog snimanja, a za koju Marinković vjeruje da će biti jasno vidljiva i u samom filmu. Iako je zbog pomalo “problematične” tematike filma, redatelj lokalnom stanovništvu tajio radnju filma, oni su ubrzo shvatili o čemu se radi i začudo, zabavljali se sa svim viđenim i pokazali da razumiju dobar humor bez obzira na koji način i kako on opisuje pojedinu situaciju.

Piše D.T. Foto Srećko Niketić

About The Author

Related posts