Kolovoz 09, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Započeo sedmi “Ja BiH” festival

ja bih festival

Sinoć je u Muzeju Mimara svečano otvoreno još jedno izdanje JA BiH festivala pod simboličnim nazivom 5 dana Sarajeva u Zagrebu

Festival je započeo „Sarajevskim piknikom prijateljstva“ pod vodstvom Vlatke Kolarović i Paole Orlić, koje su uz gastro delicije Bosne i Hercegovine vodile razgovor o kulturnim vezama Zagreba i Sarajeva. Prvu večer obilježio je koncert „Bosanski Lonac“ u izvedbi Mirze Redžepagića i Kenana Mačkovića, a događaj su uveličali cijenjeni gosti iz Sarajeva glazbenica Ismeta Dervoz i glumac Elmir Jukić.

Nj.E. gdja Renata Paskalj
image-142446

Nj.E. gdja Renata Paskalj

Mirza Redžepagić i Kenan Mačkovi
image-142447

Mirza Redžepagić i Kenan Mačkovi

Nakon svečanog otvorenja i koncerta, drugi i treći dan Festivala rezervirani su za prikazivanje filmskih djela. 3. listopada u 20 sati bit će prikazan igrani film „Žaba“ redatelja i gosta Elmira Jukića u kinu Kinoteka. 4. listopada, također u Kinoteci, na programu su  dokumentarni film Sabrine Begović Čorić i Nejre Latić Hulusić „Undercovered – Ispod marame“, a potom „Nazif Gljiva“ Arijane Saračević Helač.

Zdenka Kovačićek i Ismeta Dervoz
image-142448

Zdenka Kovačićek i Ismeta Dervoz

Ivica Propadalo, Dragana Todorović Propadalo, Milan Bandić, Ismeta Dervoz i Ismet Efendić
image-142449

Ivica Propadalo, Dragana Todorović Propadalo, Milan Bandić, Ismeta Dervoz i Ismet Efendić

U petak, 4. listopada u 20 sati imat ćete priliku pogledati  dvije epizode TV serijala „ Hoću kući 2“ Ademira Kenovića koja je osvojila brojna srca gledatelja Al Jazeera Balkans TV. Večernji sati rezervirani su za svjetski zvuk s mostarskim potpisom, bend „Tale Quale“ koji će održati svoj koncert i na scenu donijeti jedinstvenu glazbenu kombinaciju.

Posljednji dan Festivala, 6. listopada u 11 sati u Ininoj kući udruga spajaLICA bit će održana glazbena radionica „Muzički centar Pavarotti  Mostar“ Atille i Azre Aksoj, učenika glazbeno-umjetničke škole iz Zagreba. U večernjim satima, ponovno u kinu Kinoteka bit će prikazan igrani film „Kuduz“, redatelja Ademira Kenovića. Za sami kraj u Napretkovom Kulturnom Centaru, bit će predstavljen novi projekt „KRADENI LJUDI“.

Ne propustite sedmu obljetnicu Ja BiH Festivala i uvjerite se i sami kako umjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice! Pridružite se projekcijama, koncertima, radionicama i doznajte sve što ste ikad željeli znati o Sarajevu, njegovoj povijesti i ljepoti.

Piše D.T.  Foto John Pavlish

About The Author

Related posts