Svibanj 31, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zaklada „Hrvatska za djecu“ isplatila više od 750 tisuća kuna potrebitima

Nina Badrić_Zaklada Hrvatska za djecu_SBP

Zaklada „Hrvatska za djecu“ ovih je dana unatoč pandemiji, potresu, prilagodbi na učenje od kuće i odvojenosti od vršnjaka srednjoškolcima stipendistima izmamila veliki osmijeh na lice. Čak stotinu srednjoškolaca postali su dio velike Zakladine obitelji ispunivši sve propisane uvjete, te im je omogućena isplata i druge rate stipendije u iznosu od 2.500,00 kuna. Uz to, Zaklada je svojom novčanom potporom razveselila i ukupno 135 obitelji diljem Hrvatske koje će primiti pomoć za zdravije, lakše i uspješnije odrastanje svoje djece.

 

Zaklada Hrvatska za djecu, Darko Domitrovic, Dzbravka Musovic Separovic i mladi talenti
image-185691

 

 

Ukupni iznos godišnje stipendije od 5.000,00 kuna, jako raduje mlade stipendiste, a njihovim roditeljima olakšava donošenje svakodnevnih odluka kao raspodijeliti svoje plaće na sve što je potrebno mladima danas. Time je isplaćeno ukupno 500.000,00 kuna u svrhu pomoći u ovoj školskoj godini hrvatskim srednjoškolcima te ovim činom omogućeno plaćanje nekih računa za lakši nastavak školovanja, ali i neke sitne radosti koje će si moći ostvariti upravo zahvaljujući Zakladi „Hrvatska za djecu“.

 

Zaklada Hrvatska za djecu_SBP
image-185692

 

 

Na nedavno održanoj sjednici Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“, između ostaloga, odlučeno je i o dodjeli novčane potpore za fizičke osobe. Tako će 135 obitelji primiti pomoć, a Zaklada „Hrvatska za djecu“će iznos od 504.650,50 kuna uplatiti na račune roditelja diljem Hrvatske. Najviše je potpora odobreno za obitelji iz Vukovarsko-srijemske županije koja se pokazala kao prioritetna županjija. Tako se Zaklada, u okviru svojih mogućnosti, zahvaljuje zlatnoj, ali osiromašenoj Slavoniji. Grad Zagreb, u kojem živi četvrtina stanovništva Hrvatske, na drugom je mjestu.

 

Ema Boljevcan_Zaklada Hrvatska za djecu_SBP
image-185693

 

 

Zaklada “Hrvatska za djecu” kontinuirano već 11 godina provodi razne aktivnosti kojima doprinosi boljem i kvalitetnijem rastu i razvoju djece u Republici Hrvatskoj. Od osnutka pa sve do današnjih dana, Zaklada je na račune svojih korisnika isplatila više od 80 milijuna kuna te svojim programima pomoći dotakla živote više od 60 tisuća djece i mladih osoba. U doba koronavirusa djelatnici Zaklade rade od kuće, svakodnevno se sastaju na on line platformama kako bi napravili sve da pomoć dođe do onih potrebitih.

 

 

I ja putujem_Zaklada Hrvatska za djecu_SBP
image-185694

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts