Svibanj 29, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Zajc” prilagođava predstave za slijepe i slabovidne osobe

Nika Ivančić, Jurica Marčec, Jerko Marčić, Anastazija Balaž

HNK Ivana pl. Zajca nastavlja svoj program socijalne osjetljivosti i integriranja svojih deprivilegiranih sugrađana u kulturni i kazališni život novim korakom u tom posebno važnom dijelu svoga djelovanja. U suradnji sa zagrebačkom Udrugom Alternator, udrugom za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti i glavnim organizatorom Festivala djece te Centrom za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, počinje prilagodba predstava za slijepe i slabovidne osobe.

Nika Ivančić, Anastazia Balaž, Jerko Marčić, Jurica Marčec, Nikola Nedić
image-117461

Nika Ivančić, Anastazia Balaž, Jerko Marčić, Jurica Marčec, Nikola Nedić

Naime, Udruga Alternator donirala je dvadeset prijemnika koji omogućavaju slijepima i slabovidnima osobama praćenje predstave, a donaciju je omogućila tvrtka DM-Drogerie Markt, partner projekta “Uključi me kulturno”.
Prve dvije prilagođene predstave bit će dvije izvedbe Vernovog „Puta oko svijeta u 80 dana“ u adaptaciji Blažke Müller Pograjc i režiji Matjaža Pograjca u petak i subotu, 28. i 29. prosinca u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati. Audiodeskripciju će čitati glumac ansambla Hrvatske drame Denis Brižić.

Jurica Marčec i Nika Ivančić
image-117462

Jurica Marčec i Nika Ivančić

Dok na izvedbu 28. prosinca publika stiže organizirano u suradnji s riječkom Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, s kojom riječki HNK već dugo surađuje, na subotnju izvedbu 29.12. pozivaju se svi građani kojima će prijemnici konačno omogućiti ili olakšati praćenje predstave. Mogu se prijaviti na blagajnu kazališta (Verdijeva 5a, tel. 051/337.114, blagajna@hnk-zajc.hr).

Jerko Marčić i Anastazija Balaž
image-117463

Jerko Marčić i Anastazija Balaž

I dalje će se tijekom sezone nastaviti prilagodba određenih dramskih predstava slijepim i slabovidnim osobama.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

 

About The Author

Related posts