Svibanj 25, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zagreb maraton i Udruga INSPIRO prikupljaju donacije za obnovu Klinike za plućne bolesti Jordanovac

Klinika za plućne bolesti Jordanovac_potres_SBP
Zagreb maraton i Udruga INSPIRO prikupljaju donacije za obnovu Klinike za plućne bolesti Jordanovac te njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti;
Nalazimo se u teškom periodu nas je sve skupa pogodila pandemija COVID-19 i povrh toga potres koji je pogodio Zagreb 22. 3. 2020. Svima nama organizatorima utrka ovo predstavlja veliki i jako neizvjesan problem, puno utrka je odgođeno ili otkazano i nemamo ideju kakva će situacija biti do 10 mjeseca. Većina utrka je prebačena za jesen, stoga očekujemo svi povećani pad broja sudionika. Naravno, mi ćemo raditi sve što je moguće da unatoč zatišju na gospodarskom tržištu pripremimo sve neophodno za održavanje 29. zagrebačkog maratona, 11. 10. 2020. No to nas nije i neće obeshrabriti te ćemo svi zajedno jednom kad se situacija smiri pomoći našim sudionicima da se što prije vrate u svoju rutinu i da osjete novi optimizam nakon ovakvog početka godine.
Nas kao organizatore je potres baš potresao, devastirani grad i još gore puno devastiranih bolnica u periodu kada nam je funkcionalan medicinski sustav najpotrebniji stoga smo zajedno s našim partnerom INSPIRO odlučili promijeniti humanitarni karakter 29. zagrebačkog maratona i sva sredstva usmjeriti na renoviranje bolnica.
Obzirom da je matična bolnica Udruge INSPIRO (osobe s transplatiranim plućima), Klinika za plućne bolesti Jordanovac koja je jedna od dvije bolnice u Zagrebu koje su morale biti potpuno zatvorene zbog strašnih oštećenja. Želja nam je pomoći u što bržem renoviranju i preko naše platforme pozvati sve trkače i ostale sugrađane da se uključe i doniraju prema svojim mogućnostima.
Iako nas čeka teška godina, ovako u izolaciji želimo pomoći našem gradu i našim sugrađanima na načine na koje možemo i staviti u prvi plan prioritete ovog vremena.
“Ko pravi sportaši idemo prvo odraditi ovaj maraton!”
Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts