Srpanj 04, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zagreb maraton 2020 najavljuje veliku humanitarnu akciju

28. zagrebački maraton_maraton_Zagreb_foto_ Zvonimir Mikašek_3sport
  1. zagrebački maraton otvara svoje prijave u ponoć, 8. ožujka 2020., a održati će se 11. 10. 2020.

I ove godine nastavlja se tradicija darivanja pripadnica ljepšeg spola, akcijom na Međunarodni dan žena, kotizacije za utrku po izboru su snižene samo za dame i to prijavom i uplatom u nedjelju, 8. 3. 2020..

 

 

28. zagrebački maraton_maraton_Zagreb_foto_ Zvonimir Mikašek_3sport
image-184086

 

 

 
Prijave će biti moguće u tri razdoblja:
Rane prijave: 8. 3. – 15. 6. 2020.
Drugi val prijava: 16. 6. – 15. 8. 2020.
Kasne prijave: 16. 8. – 28. 9. 2020.

Rane prijave su uvijek najpovoljnije pa pozivamo sve da svoju utrku prijave i uplate u što kraćem roku i time osiguraju mjesto na utrci. Limit za prijavu glavnih utrka je 6000 sudionika, dok je limit za prijavu Garmin 10 K utrke 2000 sudionika.

Utrke ostaju iste kao i prošle godine, Garmin 10 K, maraton, polumaraton i maratonska štafeta. Novost je izmjena trasa!

Startni paketi ove godine su obogaćeni i olakšani. Svi sudionici utrka maratona, polumaratona i štafete dobit će uz startni broj sa čipom, trkaču majicu dugih rukava,  finishersku medalju i posebno dizajniranu torbu Zagreb maratona. Torba je višenamjenska, vodonepropusna, izvrsnog dizajna i unisex te najvažnije od svega nastavlja se sa GO Green akcijom Zagreb maratona i izbacuju se plastične vrećice u startnim paketima.

Sudionici Garmin 10 K utrke u svom startnom paketu dobit će startni broj sa čipom, trkaču majicu kratkih rukava, finishersku medalju te poklon sponzora kao i prošle godine na njihovom punktu za vrijeme maratonskog vikenda.

Druga velika novost startnih paketa je da će sudionici ostvariti sve pogodnosti sponzora preko virtualnih startnih paketa (Virtual bag). Nakon uplate startnine moći ćete putem weba i Zagreb marathon aplikacije otvoriti vaš startni paket sa pogodnostima i koristiti ih kad Vama odgovara.

U procesu je i izrada aplikacije Zagreb maraton koja će olakšati komunikaciju sa sudionicima oko svih novosti i dodatnih programa Zagreb maratona, korištenja raznih pogodnosti sponzora te svih informacija o utrkama Zagreb maratona.

Svečano otvorenje povodom 29. Zagrebačkog maratona održat će se u subotu 10. 10. 2020.

Organizacijski tim Zagreb maratona 2020. najavljuje partnerstvo s online platformom za prikupljanje humanitarnih donacija, GivenGain uoči 29. Zagrebačkog maratona koji će se održati 11. 10. 2020. Zajednička suradnja omogućit će svim sudionicima utrka i njihovim prijateljima prikupljanje sredstava za humanitarni dio kao sastavni segment priprema za Zagreb maraton – pokret za koji smo uvjereni da će povećati utjecaj centralnog hrvatskog maratona na cijelu zajednicu.

I ove godine Zagrebački maraton nastavlja podupirati Udrugu INSPIRO, udrugu osoba s transplatiranim plućima u njihovom rehabilitacijskom procesu. „Trkači mogu osigurati lakši početak aktivnog i zdravog života osobama s transplantiranim plućima svojim doprinosom tako da uključe svoje kolege, prijatelje i obitelj u humanitarni projekt. Zajedno mogu pomoći udruzi INSPIRO u postizanju cilja i poboljšanja rehabilitacijskog centra za osobe s transplantiranim plućima.“ – poručuje direktor Zagreb maratona, Marko Jakopović.

„Humanitarni karakter Zagreb maratona i GivenGain platforme vrijedi za sve sudionike utrka 29. Zagreb maratona kao i za njihove prijatelje, partnere te osobe koje jednostavno žele sudjelovati u donaciji Udruzi INSPIRO ili nekoj drugoj humanitarnoj akciji“ – direktor Zagreb maratona, Marko Jakopović.

 

 

zagrebacki maraton
image-184087

 

 

 

GivenGain platforma omogućuje svim sudionicima kreiranje vlastitog donacijskog projekta za humanitarnu utrku po želji i na taj način primati donacije iz cijelog svijeta, dajući događanju i humanitarnoj akciji veću vidljivost potencijanim donatorima – objašnjava Marius Maré, predsjednik GivenGain platforme.

Korisnost online donacija je u tome da svaki pojedinac koji sudjeluje u donacije ima potpunu kontrolu vlastitog projekta bez posredovanja administratora. Dobiva se potpuna podrška i savjetovanje od platforme GivenGain kako poboljšati uspješnost humanitarne akcije te mogućnost da uključite ljude iz svoje društvene mreže u doniracijama za Vaš projekt putem e-maila, društvenih mreža i WhatsApp-a.

GivenGain je neprofitna organizacija čija misija je povećati vidljivost humanitarnih aktivnosti i prikupljanja donacija. Iza sebe imaju iskustvo podrške preko 2700 humanitarnih akcija u 194 zemalja.

Sudionici Zagreb maratona 2020. mogu početi svoje sudjelovanje u humanitarnoj dijelu Zagreb maratona na linku: https://www.givengain.com/e/zagreb-marathon-2020/

 

 

Piše M.T Foto Zvonimir Mikašek

About The Author

Related posts