Rujan 28, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Zadar od danas i službeno naj destinacija 2016!

best_destination17-100416_resize

Spektaklom organiziranim na središnjem gradskom trgu u Zadru, u nedjelju prijepodne je svečano obilježeno i proslavljeno proglašenje Zadra najboljom europskom destinacijom u 2016.godini. Zadar je ovu titulu dobio osvajanjem najvećeg broja online glasova na portalu European best destinations 11.veljače ove godine, u konkurenciji 20 evropskih gradova među kojima su bili London, Atena, Amsterdam, Barcelona, Pariz, Milano…

best_destination28-100416_resize
image-54284

Plaketu najbolje EU turističke destinacije je zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti na pozornici na Narodnom trgu uručio direktor belgijskog portala „European best destinations“ (EBD) Maximilien Lejeune, koji je, čestitajući Zadru, rekao jedan kuriozitet: u deset godina provođenja ovakvog načina biranja naj-destinacije u Europi, Zadar je pobijedio sa najvećim brojem ikada osvojenih glasova, više od 50 tisuća.
best_destination30-100416_resize
image-54285

– To potvrđuje sjajnu sinergiju koju u Zadru imate, iako je veliki broj glasova stigao i izvan Hrvatske. No Zadrani zaista iznimno vole svoj grad, to je izvanredno – rekao je Lejeune, objasnivši na kasnije organiziranoj konferenciji za novinare da se svake godine natječe 20 gradova, od kojih je deset uvijek istih top evropskih gradova, a deset ih bude pozvano.

Uručivanje plakete Zadru bio je trenutak pred vrhunac spektakularne proslave na trgu – uz zvuke Beethovenove „Ode radosti“, službene himne EU, i stotine okupljenih građana i turista, pripadnici HGSS-a Zadar su sa gornjeg dijela Gradske straže razvili zastavu „Zadar – European best destination 2016.“
Svečanosti su, uz direktora EBD Lejeunea i gradonačelnika Kalmetu, prisustvovali i direktor Hrvatske turističke zajednice Ratimir Ivičić te zamjenik ministra turizma RH Robert Pauletić koji su čestitali Zadru na velikom uspjehu.
best_destination4-100416_resize
image-54286

“Gerilski marketing“
Zadar je kao pobjednik izbora dobio rekordnih 57.616 glasova, od čega je 53,4 posto glasova stiglo izvan Hrvatske. Inozemni glasovi za Zadar došli su sa svih strana svijeta: od 53,4 posto glasova njih 13,9 posto došlo je iz SAD-a, Brazila, Kine i Japana, dok je 39,5 posto glasova pristiglo iz europskih zemalja. Od njih je najviše glasova podrške Zadar dobio iz Njemačke (2657).
Senzacionalan uspjeh, kako je objasnio Ante Galić iz Turističke zajednice grada Zadra, velikim je dijelom zasluga troje mladih ljudi – Lorete Bačić, Vedrana Božičeva i Mate Pece, koji su, nakon što je Zadar nominiran, u TZGZ došli s osmišljenim konceptom “gerilskog marketinga”. Oni su, u borbi za online glasove, osmislili i proveli kampanju kojom su „pokorili“ sofisticirane PR agencije i marketinške stručnjake jedne Atene, Rima, Pariza, Londona… Stoga su u nedjelju imali zaslužena „počasna“ mjesta uz direktora EBD-a Maximiliena Lejeunea.
best_destination1-100416_resize
image-54287

Izvor: zadarski.hr Foto zadarski.hr

About The Author

Related posts