Travanj 02, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

“Za ona dobra stara vremena” premijerno na Pula Film Festivalu

Denia Bosak, Karlo Mrksa, Andrej Dojkic, Marko Petric, Filip Sertic

Eduard i Dominik Galić napravili su film s kojim će se mnogi poistovjetiti, vratit u dane svoje mladosti i koji će vas zaintigrirati od prve scene i držati «budnim» do zadnjeg trenutka

Film “Za ona dobra stara vremena” premijerno će biti prikazan 18.07.2018. na 65. Pula film festivalu i već po prvim najavama, mogao bi biti favorit za neke od najvažnijih nagrada festivala.  Film je priča o prošlom vremenu koje nam je svima tada i u to vrijeme bilo dobro, ali istina je ipak nešto drugačija. Scenarist filma Dominik Galić kroz ovaj film prikazuje generaciju mladića zahvaćenu tranzicijom socijalizma u kapitalizam, odnosno vremenom koje se mijenja, a koje oni nikako ne mogu prihvatiti. Zapravo, prepušteni su sami sebi i svojim životnim odlukama.

Andrej Dojkić, Marko Petrić, Denis Bosak, Filip Sertić
image-135589

Andrej Dojkić, Marko Petrić, Denis Bosak, Filip Sertić

Radnja filma odvija se u Zagrebu, a Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Na Balkanu svaka generacija ima svoje razloge za odlazak. Ovo je priča o generaciji koja živi prijelaz iz socijalizma u kapitalizam. Tko je bolje odabrao?

Ivo Gregurević, Marko Petrić
image-135590

Ivo Gregurević, Marko Petrić

Ivo Gregurević, Mustafa Nadarević, Ksenija Pajić, Matija Prskao, Žarko Potočnjak, Boris Svrtan, Zijad Gračić, Dragan Despot proslavljena su imena hrvatskog glumišta, koja su ovom filmu dala dodatnu vrijednost, dok su glavne uloge pripale nešto manje poznatim, ali sve boljim mladim glumcima Karlu Mrkši, Marku Petriću, Filipu Sertiću, Denisu Bosaku, Andreju Dojkiću, Vini Jurčić, Elizabeti Brodić i mnogim drugima koji su zajedno uspjeli jednu zanimljivu priču pretočiti u odlično filmsko ostvarenje. Najveće zasluge svakako pripadaju scenaristu Dominiku Galići i proslavljenom redatelju Eduardu Galiću koji su našli dobru formulu i napravili film koji će sigurno biti prepoznat od hrvatske publike.

Karlo Mrkša, Lucija Kajić
image-135591

Karlo Mrkša, Lucija Kajić

“Za ona dobra stara vremena” će nema sumnje biti jednako zanimljiv filmskim kritičarima, ali i publici koja će se pokušati pronaći u pojedinim scenama, vraćajući se u neka prošla vremena, kada smo živjeli neopterećeni današnjim životnim postulatima, vjerujući u neko bolje sutra. Ovaj film sigurno će privući mnoge, a Pula će kroz priču Hrvoja i Borne predstaviti velike mogućnosti i vrijednosti hrvatskog glumišta.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts