Rujan 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vrijeme je za Rundu 44 s Parnim Valjkom!

Parni valjak Foto: Dario Njavro

Dugo se o tome priča, a sada imamo i službenu potvrdu – opet ćemo uživati na koncertima Parnog valjka!

 

Povodom izlaska novog albuma “Vrijeme” i 44 godine zajedničkog rada banda, ekipa ponovo kreće na turneju.

 

U sklopu turneje Runda 44 band će obići sve najveće dvorane u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Cijela priča kreće u lipnju iz Ljubljane, prva postaja su Križanke 08.06., a nakon toga slijede Šibenik, Rijeka, Split, Beograd, Sarajevo, Varaždin, Zagreb te još puno gradova, čija imena i datume band otkriva uskoro.

 

S obzirom na njihovu bogatu glazbenu povijest, dečki planiraju biti na turneji do kraja godine. Kao i u sklopu svake turneje, i na ovoj planiraju neke novosti. Ovom prilikom će to biti pojačanje u obliku brass sekcije, velikog broja novih pjesama, ali i onih koje dugo nisu bile na koncertnim repertoarima.

 

Za sve one koji još nisu imali priliku čuti neke od novijih pjesama s albuma Vrijeme koji su izdali prošle godine, na ovoj turneji će moći pjevati s bendom “Prolazi sve, zar ne?, “Opet se smijem”, “Ljubav”,“Za malo nježnosti”, “Kad nemaš kud” koju uz Akija pjeva Tina Kresnik, “Otkud ti pravo” i “Vrijeme.“

 

Naravno, sigurno ćete se imati priliku prisjećati nekih davno zaboravljenih vremena uz njihove bezvremene hitove “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Sve još miriše na nju”, “Neda”, “Zastave”, “Sunčanom stranom”, “Uhvati ritam” i brojne druge hitove.

 

 

Parni valjak foto Saša Huzjak
image-163034

 

 

Uz Parni valjak na turneju ide i brojna tehnička ekipa koja će se brinuti da sve bude na visokom produkcijskom nivou, na što nas je Parni valjak naviknuo. Pripreme za turneju su bile vrlo intenzivne i opsežne jer žele svojoj publici osigurati najbolju moguću zabavu i odvesti ih u neke druge sfere gdje će se opustiti i uživati za vrijeme trajanja koncerta.

 

Mnogima je još uvijek svježe u pamćenju njihova prošla turneja ‘2u1’ kada su slavili okruglu obljetnicu postojanja, čak dugih 40 godina, a svoju publiku su nagradili fantastičnim koncertom koji se sastojao od akustičnog i električnog izvođenja pjesama.

 

Od samih početaka bend je predvođen Husom i pjevačem prepoznatljivog glasa Akijem Rahimovskim koji su godinama njegovali zvuk koji publika sada prepoznaje već na prvi takt. Sav njihov rad i fantastična karijera se ogledaju kroz brojna izdanja – dvadesetak studijskih, nekoliko live albuma, brojne kompilacije te video izdanja. Za bend njihove reputacije i ugleda to i nije čudno.

 

Parni valjak najdugovječnija je aktivna hrvatska postava. Na sceni su prisutni od osnivanja 1975. godine u Zagrebu do danas i jednakim žarom oduševljavaju svoju staru, ali i novu publiku rock pjesmama koje su uglavnom ljubavne tematike.

 

 

Parni valjak foto Darko Drinovac
image-163035

 

 

Piše M.T Foto: Dario Njavro/Saša Huzjak/ Darko Drinovac

About The Author

Related posts