Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vlatko Stefanovski još jednim koncertom potrvrdio status gitarističkog genija!

Vlatko Stefanovski foto Krume Ivanovski

Gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski u utorak je do posljednjeg mjesta ispunio Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog. Uz minimalizam na sceni, Stefanovski je predstavio publici skladbe s hvaljenog albuma “Mother Tongue” objavljenog krajem prošle godine.

Vlatko Stefanovski foto Krume Ivanovski
image-126952

Uz instrumentalne skladbe s ovog i prethodnih albuma poput “Seir”, publika je uživala i u hitovima kultnog benda Leb i sol koji je Stefanovski osnovao još kao devetnaestogodišnjak. Za emotivan dio večeri bili su zaslužni makedonski glazbenici Vera Miloševska Josifovska i Oliver Josifovski koji su uz Stefanovskog izveli tradicionalnu makedonsku pjesmu “Eleno, kerko” te pjesmu “Koljo”. U glazbeni repertoar te večeri savršeno su se uklopili i  Bow vs. Plectrum, jedinstveni dvojac iza kojeg stoje Filip Novosel na tamburi i Tihomir Hojsak na kontrabasu s kojima je Stefanovski surađivao na pjesmi “Mista Dance” s njihovog prvijenca “Bow vs. Plectrum” objavljenog za Croatia Records. Da ova glazbena večer bude zaista posebna pobrinula se i Josipa Lisac koje je bila iznenađenje večeri. Josipa je ponovo briljirala pjevajući jednu od najpopularnijih makedonskih tradicionalnih pjesama “Jano mori”.

Vlatko Stefanovski foto Krume Ivanovski
image-126953

 

Vlatkovi instrumentali obojeni su sviračkim savršenstvom, ali i posebnom emocijom zbog čega se Vlatko s pravom svrstava među najbolje svjetske glazbenike! Uz, kako je rekao njegovu najveseliju pjesmu “Čukni vo drvo” i “Skopje” u kojoj su mu se pridružili svi gosti još je jedna večer privedena kraju… do novog susreta!

Vlatko Stefanovski foto Krume Ivanovski
image-126954

Vlatko Stefanovski foto Krume Ivanovski
image-126955

Piše D.T. Foto Krume Ivanovski

About The Author

Related posts