Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vivaldijeva 4 godišnja doba za 3 klavira

Vivaldi 4 godisnja doba za 3 klavira HNK Zagreb 15.10.2017.

U povodu  izlaska CD-a u distribuciji prestižnoga Naxosa, Vivaldijevo barokno remek-djelo Četiri godišnja doba na potpuno nov i energičan način predstavit će koncertnom turnejom, koja počinje 15. listopada u zagrebačkome Hrvatskom narodnom kazalištu, tri poznata pijanista, Matej Meštrović, Matija Dedić i Hakan Ali Toker, kojima će se pridružiti poseban gost, američki pijanist i skladatelj Matthew Mayer.

Koncerti će se održati i u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 16.10., HNK Split 18.10. i HNK Varaždin 20.10.

Četiri najpopularnija Vivaldijeva violinska koncerta u aranžersko-autorskom projektu Mateja Meštrovića za tri klavira prožeta su balkanskim, romskim i jazz ritmovima, a partitura dopušta i pokoju improvizaciju u kojoj svaki od pijanista ima svoj veliki pijanistički i autorski solo.

matej_mestrovic
image-109120

matija_dedic
image-109121

hakan_ali_toker
image-109122

Navona Records ponosno predstavlja 4 godišnja doba za 3 klavira, hrvatskoga pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića, u energičnoj transkripciji koja poput vihora donosi novo čitanje Vivaldijeva Četiri godišnja doba. Zajedno s Matijom Dedićem i Hakanom Ali Tokerom na tri klavira (i harmonici), Meštrović temeljito preispituje Vivaldijeve koncerte, a njegov rad je puno više od obične transkripcije. Meštrovićeva radikalna obrada prerasta u gotovo potpuno novo djelo, objavio je američki izdavač Navona Records.

Vivaldi 4 godisnja doba za 3 klavira HNK Zagreb 15.10.2017.
image-109123

Izvor: HNK Zagreb  Foto DLJI

 

About The Author

Related posts