Rujan 23, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vin Diesel najisplativiji je glumac svijeta

Vin Diesel

Hollywoodski glumac Vin Diesel svrgnuo je ove godine svog kolegu Dwayna Johnsona sa prvog mjesta liste najisplativijih glumaca svijeta u ovoj godini, piše Forbes.

Diesel, kojeg publika trenutačno ima priliku da vidi u filmu “xXx: Return Of Xander Cage”, našao se na prvom mjestu liste glumaca čiji su filmovi ostvarili najveću zaradu u 2017. godini. Naslovi u kojima se pojavljivao donijeli su kino blagajnama svijeta ukupno čak 1,6 milijardi dolara.

Zarada od 1,5 milijardi dolara osigurala je “The Rocku” drugu poziciju na listi, čiji se film “Jumanji: Welcome To The Jungle” trenutno prikazuje u kinima, dok na trećem mjestu nalazi glumica Gal Gadot, zvijezda filma “Justice League”, čija su ostvarenja u kino blagajnama donijela 1,4 milijarde dolara.

Slijedi Ema Watson  na četvrtom mjestu, čiji su filmovi zaradili 1,26 milijardi dolara, glumac Johnny Dep našao se na petom mjestu Forbesove liste, dok su filmovi “Star Wars: The Last Jedi” i “Murder On The Orient Express”, doprinijeli ukupnoj zaradi od 1,08 milijardi dolara, koja je glumici Daisy Ridley osigurali šestu poziciju.

Filmovi Toma Hollanda, koji se pojavljuje u “Spider-Man: Homecoming”, zaradili su 888 miliona dolara, pa se tako ovaj glumac našao na sedmom mjestu liste, a iza njega slijede Chris Pratt na osmom mjestu i Chris Hemsworth na devetom mjestu.

John Boyega glumio je u tri filma koja je publika imala priliku da vidi ove godine – “Star Wars: The Last Jedi”, “Circle” i “Detroit”, a zahvaljujući ukupnoj zaradi filmova u kojima se pojavljuje od 800 miliona dolara, zasluženo se našao na desetoj poziciji liste.

 

Izvor Forbes Foto ShowBizzPress

 

About The Author

Related posts