Listopad 20, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Veliko oduševljenje novom Jacquemus kolekcijom prikazanoj u čarobnoj Provansi!

moda jacquemus
Iako se ovom dijelu Europe čini kako su za ime Jacquemus čuli tek prije koju godinu, slavni francuski dizajner jučer je proslavio 10. godina rada i stvaranja iza istoimenog brenda. Sunčana Provansa postala je it mjesto kad je u pitanju crème de la crème, a 29-godišnjak pokazao je svijetu zašto je njegov dizajn osvojio svakog zaljubljenika u modu.Iako Simone Port Jacquemus još uvijek nije kročio ni u tridesete, njegova karijera po mnogima je postigla itekakav uspjeh. Posljednjih nekoliko sezona istaknuo se zanimljivim i prije svega originalnim konceptom kad je u pitanju ženska moda, a ovog puta je novom kolekcijom prikazao i svoju viziju muškarca. Bez zadrške, i dalje se drži inicijalnih kodova brenda i ne podilazi modnom sustavu. Tako je svoju posljednju kolekciju jučer prikazao van rasporeda i na lokaciji koja je i više no atipična.

U sred prepoznatljivih polja lavande kao jednim od najfotogeničnijih ali i najčarobnijih lokacija na svijetu, svoju posljednju kolekciju simboličnog naziva „Le Coup de Soleil”odnosno “Sunburn” , Jacquemus je prikazao crpeći inspiraciju iz radova poznatih umjetnika poput Hockneya, Cezannea i sličnih, a rezultat je njegova najbolja kolekcija koju je prikazao dosad. Ovog puta je, osim još jedne sanjive scenografije, prikazao mušku i žensku kolekciju s kojom je zapravo zatvorio pariški tjedan muške mode, ali daleko od Pariza. Kako je i sam istaknuo, cilj mu je, otkako je prije 10 godina počeo dizajnirati, uvijek prikazati viziju mode i žene koja je otvorena prema svima. Za razliku od francuskih kolega koji svim silama pokušavaju održati esenciju pariškog chica sa svakom kolekcijom i učiniti ga najpoželjnijim lookom svake sezone, ma kakav god on bio, Jacquemus je brend čija je vizija žena neopterećena i nadasve slobodna.

Tako je ružičastim tepihom, u sred polja lavande prošetao niz modela u pastelnoj paleti boja, u odjevnim komadima zanimljivog kroja ukrašenih s pregršt printa. Baš poput njegove kolekcije “La Bomba” koja ga je svojevrsno lansirala u celebrity svemir i radi koje su njegovo ime i pojava postali prepoznatljivi diljem svijeta, ova kolekcija u potpunosti je ‘njegova’. Oversized krojevi, pletivo, micro haljine, kombinacija boja te neodoljivi modni dodaci još jedanput su preuzeli priču i preoteli pažnju gledatelja. I ovog puta dizajner je svoj fokus usmjerio na kombinaciju različitih tekstura kao i na nekoliko ključnih lajt motiva poput šešira koji nalikuju hibridu bucket i panama oblika te micro komada poput topova i modnih dodataka.

About The Author

Related posts