Kolovoz 03, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Veliki gaf Akademije izazvao pomutnju, ljutiti fanovi Oscara uvjereni da su procurila imena dobitnika

Oscars-1-1024x585

Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, poznatija kao Oscar, tjedan dana prije dodjele pokrenula je novi interaktivni alat u koji svatko može staviti svoja predviđanja pobjednika. Članovi Akademije odlučili su pokazati da i sami koriste alat, pa su u ponedjeljak objavili vlastite favorite na Twitteru.

Objavom su naljutili fanove Oscara koji su ih napali u komentarima. Pitali su ih bi li Akademija smjela sugerirati tko bi mogao odnijeti prestižne zlatne kipiće s obzirom na to da je glasovanje njihovih članova trajalo do utorka.

Dio fanova sugerirao je da se možda već znaju pobjednici i da su informacije slučajno procurile. Akademija je nakon brisanja objave na Twitteru pokušala opravdati svoju grešku i objasniti što se točno dogodilo.

“Pozvali smo fanove da naprave svoja predviđanja i podijelili smo ih. Izgledalo je kao da smo objavili vlastito mišljenje, ali nismo. Ova je greška riješena. Mi ćemo svoje odabire otkriti u nedjelju 9. veljače na dodjeli Oscara”, napisali su.

Akademija je u podijeljenoj objavi otkrila kako bi drama “Parazit” trebala pobijediti u kategoriji Najbolje fotografije i Najboljeg originalnog scenarija, a Sam Mendes bi trebao dobiti Oscara za Najboljeg redatelja za film “1917”.

U predviđanju komedija “Jojo Rabbit” odnosi zlatni kipić za Najbolje adaptirani scenarij, dok Joaquin Phoenix s ulogom u “Jokeru” i Renee Zellweger u “Judy” pobjeđuju u kategoriji Najboljeg glavnog glumca odnosno glumice. Brad Pitt u “Bilo jednom… u Hollywoodu” i Laura Dern u “Priči o braku” favoriti su za titulu Najboljeg sporednog glumca to jest glumice.

Izvor dnevnik.hr Foto screenshot, Twitter

About The Author

Related posts