Svibanj 24, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Velika samostalna izložba akademske umjetnice Maje Vukina Bogović u Muzeju Mimara

Pozivnica - izložba Maja Vukina Bogović

Samostalna izložba akademske umjetnice Maje Vukina Bogović pod nazivom PROCESS < PROGRESS bit će otvorena u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati u Muzeju Mimara.

Maja Vukina Bogović iznimna je osoba koja se kontinuirano bavi samostalnim umjetničkim djelovanjem, ali i pedagoškim radom, te oplemenjivanjem kulturno-umjetničke zajednice i života ljudi svog rodnog kraja. Diplomirala je 2000. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Frana Para ciklusom sliko-crteža „Obećana zemlja“. Deset godina kasnije diplomirala je i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i time zaokružila svoje dvije ljubavi – likovnu umjetnost i književnost.  Od 1997. godine sudionica je 29 skupnih i 14 samostalnih izložbi, te dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara 2000. godine i nagrade 8. zagorskog likovnog salona u Krapini 2018. godine. Od završetka studija slika i izlaže na  samostalnim i skupnim izložbama te kontinuirano održava radionice za djecu i odrasle. Piše priče za djecu i bavi se ilustracijom i dizajnom. Pokreće svoj samostalni kreativni centar CityArtStudio  koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn, dramske i kreativne radionice te projekte.

Na izložbi  PROCESS < PROGRESS Maja Vukina Bogović predstavit će se s ukupno 27 slika nastalih u protekle dvije godine. U svom radu umjetnica pejzaž uzima kao polazište, a tijekom stvaralačkog procesa primat preuzima tragalačka strast i istraživački nerv koji rezultiraju otkrićem novog polja autentičnih slikarskih vrijednosti.  Dva su tematska područja unutar kojih Maja Vukina Bogović istražuje nove mogućnosti izraza. Upijajući svijet oko sebe i poduke koje je tijekom školovanja usvojila, umjetnica se u polju bliskih joj tema mora i zagorskih brega fokusira na traganje kroz stvaralački proces. Istovremeni rad na dva posve različita motiva stvorio je naglašenu dihotomiju u pristupu i realizaciji pojedine teme.

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts