Srpanj 15, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Velika proslava jedne modne ere donosi potpuno drugačiji Bipa FASHION.HR

#FHR30 (2)

Ove sezone najveća modna platforma u regiji i tjedan mode Bipa FASHION.HR slavi veliki jubilej – 30 sezona od prvog modnog tjedna, koji se održao daleke 2007. godine. U 30 sezona FASHION.HR je pomicao granice, rušio tabue, otvarao vrata novim idejama, medijima i tehnologijama te spajao modu s umjetnošću, filmom, sportom, glazbom i industrijom. Od početka do danas, ova je modna platforma progresivnim idejama i kreativnim pristupom pratila vodeće svjetske trendove, a često ih u domaćim okvirima i stvarala, kreirajući hrvatsku modnu scenu i promičući modni dizajn kao poslovnu i kreativnu snagu društva. Jubilarna 30. sezona Bipa FASHION.HR-a slavit će modu kroz dva tjedna raznih događanja posvećenih modi, trendovima u modnom biznisu te umjetnosti. “Kad danas pogledam unatrag, moram primijetiti da smo bili zaista hrabri. Izazivali smo sami sebe produkcijskim i kreativnim rješenjima kako bi svake sezone iznova oduševili modnu publiku, a dizajnerima ponudili okvir za predstavljanje njihovog rada koji je jedinstven.

#FHR30 (3)
image-182482

Gradili smo modne piste na neočekivanim lokacijama, snimali smo artistički zapažene kampanje, pomicali smo granice uvijek s jednim ciljem da budemo što bolji, originalniji i aktualniji. Zato smo dio programa ove 30. sezone posvetili upravo proslavi bogate prošlosti da se prisjetimo svih tih trenutaka iljudi koji su obilježili naš projekt. Moda je nama puno više od predstavljanja odjeće na pisti, a FASHION.HR kao platforma je sasvim sigurno obilježio veliki dio modne povijesti Hrvatske. U 30 sezona predstavili smo više od 500 kolekcija domaćih dizajnerskih zvijezda, a projekt se kroz taj period održavao u čak 4 grada: Bol na Braču, Zadar, Varaždin i Zagreb. Prvi smo pokrenuli projekt koji je spajao dizajnere s tekstilnom industrijom, među prvima u svijetu smo integrirali visoku tehnologiju u modnu produkciju kroz virtualnu stvarnost, godinama smo stvarali i promovirali mlade modne dizajnere kroz projekt Modna gušterica, a mnogi danas afirmirani dizajneri svoju su priliku dobili upravo na pisti FASHION.HR-a. Sve je to naše nasljeđe kojim se u ovakvim trenucima posebno ponosimo”, izjavio je ovim povodom Vinko Filipić, osnivač i direktor FASHION.HR-a.

#FHR30 (4)
image-182483

Uz modne revije najistaknutijih hrvatskih dizajnera, ove su sezone u programu čak dvije modne izložbe te modno druženje uz panele i radionice. Uvod u bogati modni raspored u drugoj polovici ožujka bit će izložba fotografija, koja donosi najuzbudljivije i najemotivnije trenutke iz backstagea najveće modne piste u regiji. Poznati modni fotograf Zvonimir Ferina proteklih nekoliko godina svojim objektivom prati događanja u backstageu donoseći emotivne, nikad ispričane priče. Izložba fotografija čiji su akteri modeli, dizajneri, brojni vizažisti, frizeri, te svi koji sudjeluju u realizaciji modne revije, bit će otvorena 09. ožujka u novouređenom prostoru Urania. Druga velika izložba bit će postavljena u pop up galeriji u paviljonu 5 Zagrebačkog
velesajma, gdje će se ove sezone održavati modne revije Bipa FASHION.HR-a. Retrospektivna izložba kampanja, koje su obilježile 30 sezona FASHION.HR-a podsjetit će na neka od najznačajnijih djela modne fotografije u Hrvatskoj. Artističke kampanje, koje su najavljivale program svake sezone, potpisivali su poznati fotografi: Mare Milin, Franjo Matković, Romano Decker i Dejan Kutić, Šime Eškinja, a manje je poznato kako jednu od prvih kampanja potpisuje danas poznati glumac Livio Badurina. Prva kampanja za tjedan mode nastala je daleke 2007., a autor je riječki fotograf Filip Čargonja čije će djelo mnoge podsjetiti na početak ove uzbudljive priče koja već 30 sezona okuplja najbolje od modne scene. O svim tim akterima, novim trendovima, modnim businessima, komunikaciji te izgradnji branda, govorit će se na okruglim stolovima i panel diskusijama koje su na rasporedu 14. ožujka, a koji će sasvim sigurno otvoriti brojne aktualne teme o kojima će govoriti ključni akteri naše modne i medijske scene. Veliko finale 30. sezone tjedna mode obilježit će modne revije poznatih dizajnera koje će se održati od 18. do 21. ožujka u paviljonu 5 Zagrebačkog
velesajma.

U četiri dana održat će se 12 modnih revija na čak tri različite i odvojene modne piste. Ljubitelji modnih brandova po prvi će put uživati u pojedinačnim revijama dizajnera, a inovativna produkcijska rješenja pružit će sasvim novi koncept i doživljaj modnih revija do sada neviđen na našim prostorima. U službenom programu ove sezone predstavit će se: Ana Maria Ricov, Klisab, Varteks, Spirit by T.B., Branka Donassy, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Anthony Avangard, Marina Design, Ivica Skoko, Les Emaux, Arileo i Robert Sever.

30. sezona Bipa FASHION.HR-a donosi pregršt novosti u programu koji će trajati čak dva tjedna na tri lokacije, a uključivat će više stotina sudionika. Epicentar modnih zbivanja ovog proljeća bit će u znaku #FHR30.

Izvor V.B Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts