Veljača 24, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Velika glazbena donacija Croatia Recordsa

Donacija CD-a klasi¦Źne glazbe (36)

Diskografska kuća Croatia Records pokrenula je veliku akciju u kojoj će donirati hvalevrijedna izdanja klasične glazbe svim glazbenim školama i knjižnicama u cijeloj Hrvatskoj. U prostoru knjižnice Muzičke akademije u Zagrebu danas su dodijeljene prve donacije i to predstavnicima osnovnih i srednjih glazbenih škola te predstavnicima knjižnica na području grada Zagreba. Iz svoje bogate arhive, predstavnici Croatia Recordsa uručili su hvalevrijedna izdanja klasične glazbe među kojima su ona Ide Gamulin, Ljerke Očić, Anđelka Krpana, Pavla Mašića, Višnje Mažuran, Gorana Končara, ali i brojnih drugih istaknutih glazbenika koji su proteklih godina snimili albume s djelima hrvatskih i svjetskih skladatelja.

U svakom donacijskom paketu našlo se više od 90 naslova po nekoliko primjeraka koji će generacijama polaznika glazbenih škola pomoći u daljnjoj edukaciji, dok će knjižnicama u manjim sredinama, koje zbog nedovoljnih financijskih sredstava dosad nisu bile u mogućnosti pribaviti ove albume, ova donacija približiti brojna vrijedna djela hrvatske glazbene baštine.
U ime Croatia Recordsa, prisutnima se obratila i donacije uručila kreativna direktorica, dok su uz pomoć profesorice Alice Hergešić, više savjetnice Agencije za odgoj i obrazovanje te Željke Radovinović, voditeljice knjižnice Muzičke akademije, okupljeni ravnatelji zagrebačkih glazbenih škola te voditelji zagrebačkih knjižnica s oduševljenjem preuzeli svoje pakete.

Donaciju su pozdravili i okupljenima zahvalili dekan Muzičke akademije Dalibor Cikojević i predsjednik Instituta hrvatske glazbe, istaknuti violinist i profesor Goran Končar.

Samu svečanost dodjele za kraj su uveličali i studenti Muzičke akademije Katarina Kutnar i Lovro Peretić koji su oduševili izvedbom djela “Nightclub” Astora Piazzolle i III. stavkom iz “Sonatine za violinu i gitaru” Miroslava Miletića.
Piše D.T. Foto Show Bizz Press/Marko Šolić

About The Author

Related posts