Ožujak 21, 2018

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Večer španjolskih i južnoameričkih skladbi uz Zlatka Josipa Grgića

Zlatko Josip Grgić

Ako ste se zaželjeli nešto drukčijeg zvuka, mladi i iznimno talentirani umjetnik Zlatko Josip Grgić odvest će vas u potpuno novu dimenziju i doživjet ćete skroz novo iskustvo u sviranju gitare.

Priliku za to imate 23. ožujka u Arheološkom muzeju gdje će mladi virtuoz izvesti isključivo španjolski program (F. Sor, F. Tarrega, M. Llobet, I. Albeniz) te na kraju koncerta i nekoliko južnoameričkih skladbi (D. Reis, J. Cardoso, J. Pernambuco) koje će zasigurno oduševiti zaljubljenike ovog romantičnog i zavodljivog zvuka.

Zlatko Josip Grgić svira na originalnoj gitari Antonija de Torresa iz 1890. i nasljednik je stare španjolske katalonske škole koja preko L. Walker i L. Witoszynskog vodi direktno do M. Llobeta i F. Tarrege.

Zlatko Josip Grgić
image-123474

Zlatko Josip ujedno svira španjolskom tehnikom kojom su svirali katalonski gitaristi Miguel Llobet, Emilio Pujol i Francisco Tarrega bez noktiju na desnoj ruci i crevnatim žicama pomoću koje može dobiti prekrasan i specifičan vibrato te mnoštvo boja prilikom sviranja.

Mladi glazbenik neprestano radi i usavršava svoj poseban oblik sviranja pa tako na raznim natjecanjima ostvaruje zavidne rezultate.

Proteklog vikenda Zlatko Josip je bio i na snimanju videa u Italiji, a veseli se i skorom nastupu u Zagrebu: „Baš smo se vratili iz Italije (Carpi) s akustičke probe za snimanje video materijala koje ću također izvesti na zagrebačkom koncertu, 23. ožujka. Video će se snimati u Carpi u prekrasnom dvorcu i specijalnoj dvorani koja je u prošlosti bila namijenjena za koncerte. Ambijent je prepun fresaka te ostalih umjetnina i akustički je savršen za snimanje gitare bez posebnih dodatnih efekata.”

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts