Prosinac 09, 2019

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vatreni dočekani u Zagrebu kao nitko do sad!

Vatreni ss

Stigli su Vatreni u Zagreb zrakoplovom u 15 sati i 15 minuta, a na Trg bana Jelačića tek nakon šest sati.

U Zagrebu se na dočeku srebrnih junaka od ranih jutarnjih sati prema podacima PU Zagreb okupilo oko 550.000 ljudi.

Svi su željeli vidjeti Vatrene, fotografirati ih, stisnuti ruku ako je moguće i gužva je cijelom trasom bila neopisiva. Autobus je milio jer je cijela trasa od zrakoplovne luke do Trga bana Jelačića bila zakrčena, a atmosfera je bila nevjerojatna. I ona na ulicama, a isto tako i ona u autobusu. Nitko u svijetu sigurno nije vidio veću zastavu od one koju su postavili navijači u blizini NSK.

Vatreni ss
image-135481

Dok se reprezentacija čekala, na Trgu se odvijao prigodan program. Uz Mladena Grdovića navijače je cijelo vrijeme poticala na pjesmu grupa “Zaprešić Boys”. Nije da je navijačima trebao poticaj, pjevali su oni punim glasom cijelo vrijeme.

Vatreni ss
image-135482

U trenutku kad su Vatreni stigli do pozornice na Trgu bana Jelačića nebom je zasjao vatromet, upaljene su baklje, a zaorila se pjesma “Moja domovina”. Reprezentativci su predstavljeni oduševljenoj publici poimence, jedan po jedan, posljednji je “prozvan” Zlatko Dalić.

Vatreni ss
image-135483

Nakon što su se svi popeli na pozornicu, otpjevali su zajedno s publikom hrvatsku himnu i to je bio impresivan trenutak.

Uz Mladena Grdovića igrači su zajedno otpjevali pjesmu koju su za vrijeme Svjetskog prvenstva često pjevali, “Nije u šoldima sve”.

Vatreni ss
image-135484

Voditelji su zamolili igrače da upute koju riječ i svi su pojedinačno zahvalili navijačima na velikoj podršci koju su im dali, rekli da su navijači svjetski prvaci, da su očekivali veliki doček, ali da ovako nešto nisu mogli zamisliti.

Vatreni ss
image-135485

Vatreni ss
image-135486

Na kraju je Zlatko Dalić, trener nad trenerima uz ovacije kazao kako oni nisu igrali za sebe, za svoje obitelji, za navijače, za Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, za Hrvate u dijaspori. Igrali su za branitelje jer da nije njih ne bi bilo ni ove šahovnice.

Zlatko Dalić ss
image-135487

Potom je Klapa HRM započela pjesmu “Moja domovina” koju su svi prihvatili.

Na kraju veličanstvenog dočeka Marko Perković Thompson otpjevao je neslužbenu himnu reprezentacije “Lijepa li si”. I kad je trebalo biti gotovo, Vatreni su zamolili da im Thompson otpjeva još i pjesmu “Geni, geni kameni”.

Thompson
image-135488

Bio je to dan koji će Hrvatska pamtiti zauvijek.

Piše D.T. Foto Screenshot

 

About The Author

Related posts