Kolovoz 07, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Vanna: Kralj lavova nezamjenjiv je u odgoju djece!

Lion_King_Vanna Kralj lavova  SBP

Nakon punih 25 godina, na kino platna vraća se najpoznatiji lav uz kojeg su odrastale generacije diljem svijeta; iščekivana igrana adaptacija Disneyevog KRALJA LAVOVA u kina stiže 18. srpnja u distribuciji 2i Filma, a ulaznice su u pretprodaji u multipleks kinima CineStar i Cineplexx.

 

Ovog srpnja se tako otvara prilika za povratak u Ponosnu zemlju u afričkoj savani, gdje publiku u live-action adaptaciji čeka Simba, budući kralj lavova.

 

 

 

Igrani film Kralj lavova u domaća kina stiže u originalnoj i sinkroniziranoj verziji; režiju originalne verzije potpisuje američki glumac i redatelj Jon Favreau, a domaću Lea Anastazija Fleger. Dok u originalnoj verziji nastupaju Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen, Billy Eichner, u domaćoj su čuvenim likovima glasove posudili: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, a glavne pjevačke uloge pripale su Vanni i Dini Jelusiću.

 

 

Lion_King_vizual Kralj lavova
image-166789

 

Igrana verzija Kralja lavova uključuje sve pjesme iz izvornog filma, a Vanna je otpjevala hrvatsku verziju pjesme Circle of Life, Život teče u krug.

 

Mi smo tu u funkciji da na hrvatskom otpjevamo pjesme koje znamo već 25 godina. Prijevod je izvrstan i jako pjevan, potpuno je u duhu priče o malom Simbi, bilo mi je super to odraditi. Pjesma je jako nisko intonirana za ženskog izvođača, ja inače pjevam visoke tonove, zato je ovo možda neka moja strana koju možda svi neće odmah prepoznati, kaže Vanna o sudjelovanju u sinkronizaciji Kralja lavova.

 

Kralj lavova SBP
image-166790

 

 

Pouka ovog crtića koji svakako spada među najuspješnije Disneyeve crtiće svih vremena specifična je jer se plasira kroz svijet životinja, što je klincima, ali i odraslima jako interesantno. Tu se vraćamo na hamletovsku teoriju, na dvoumljenje mladih osoba – da preuzmu odgovornost ili ne. Poanta priče je da treba prihvatiti i ono što je teško ako ti je tamo mjesto i ako nema tko drugi umjesto tebe. Djeca to nauče i instinktivno prihvate kroz svijet životinja, kroz tu sjajnu animaciju i niz nevjerojatno simpatičnih likova. Tako da je Kralj lavova nezamjenjiv crtić u odgoju djece, zaključuje Vanna.

 

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts