Srpanj 11, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Uz “Parni valjak” održana akcija “Korak u život”

PARNI VALJAK_2

SVJETSKO PRIZNANJE I PARNI VALJAK ZA DEVET USPJEŠNIH GODINA AKCIJE “KORAK U ŽIVOT”

 

Akcija je namijenjena djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a u svrhu stipendiranja i pomoći tijekom njihovog fakultetskog obrazovanja

U subotu, 20. veljače 2016., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u organizaciji Rotary Cluba Zagreb Kaptol popularni zagrebački pop rock band Parni Valjak održao je  koncert u sklopu humanitarne akcije “ Korak u život”.

TOMISLAV MADZAR_MARGARETA MADJERIC SA SUPRUGOM I MINISTRICA BERNARDA JURETIC
image-48954

MLADEN GAJSKI I MINISTAR PREDRAG SUSTER
image-48955

OTTO BARIC_MLADEN GAJSKI_DR.JOSIP PALADINO
image-48956

MILAN BANDIC SA CLANOVIMA RC ZAGREB KAPTOL
image-48957

Puna dva sata pred više od 1500 posjetitelja, Parni Valjak još jednom je dokazao su s godinama sve bolji, a publika je uživala u odličnoj atmosferi i nezaboravnim hitovima ovog zagrebačkog sastava. Uz odličan koncert, veseli i činjenica da su se svi prisutni kupnjom ulaznice pokazali veliko srce te dali potporu djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji koji su bili gosti na koncertu te koji su s puno emocija doživjeli još jednu uspješnu akciju Rotary Cluba Zagreb Kaptol.
d5c9380a-e811-4682-9467-0088a298c0ae
image-48958

a815f924-9173-48ba-afd8-e05945046d20
image-48959


PARNI VALJAK 7
image-48960

Koncert Parnog Valjka nastavak je  uspješne i lijepe humanitarne priče koju je 2008. godine pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a kojom se stipendijama pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost, shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu. Uz koncert tijekom cijele večeri svi koji su željeli pomoći ovu akciju mogli su to učiniti i pozivom na donacijski  broj telefona 060 9001 (6,25 kuna; PDV je uključen u cijenu), pa je tako tijekom večeri bilo više od 26 000 poziva. Broj je otvoren do 01.03. stoga svi koji žele pomoći i uključiti se mogu to učini pozivom ili slanjem poruke i biti dio lijepe priče “Korak u život”
LJILJANA VINKOVIC_MLADEN GAJSKI
image-48961

“Hvala svima koji su podržali ovu akciju, ali i svima onima koji već punih devet godina pokazuju svoj senzibilitet i želju da pomognu ovim mladim divnim ljudima. Hvala i Parnom Valjku, što su se odazvali našem pozivu, ali i svim našim dragim gostima koji su večeras došli i dali nam podršku. Posebno sam ponosan na nagradu svjetske Rotary organizacije koju je dobio doktor Josip Paladino, a samim time i Rotary Club Zagreb Kaptol, kao inicijator akcije “Korak u život” koja je izabrana između 500.000 humanitarnih akcija diljem svijeta što pokazuje o kakvom se projektu radi i koliko je akcija cijenjena i što je sve učinila u proteklih devet godina. Vjerujem da ćemo s godinama biti još uspješniji i još bolji sa željom da osiguramo još više stipendija mladim ljudima”, rekao je odvjetnik Mladen Gajski, predsjednik Rotary Cluba Zagreb Kaptol.
MINISTAR ZNANOSTI, OBRAOVANJA I SPORTA PREDRAG SUSTER S CLANOVIMA RC ZAGREB KAPTOL
image-48962

PARNI VALJAK_6
image-48963

Veliku podršku ovoj akciji od prvog dana daju osobe iz javnog i društvenog života Zagreba i Hrvatske, pa su tako i sinoćnji koncert došli pogledati mnogi koji su svojim prisustvom i kupnjom ulaznice pokazali da vjeruju u mlade i da je njihovo obrazovanje temelj njihove uspješne budućnosti. Ministar znanosti, obrazovanja i sporta  Predrag Šustar, Ministrica socijalne politike i mladih Bernarda Juretić, Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Tomislav Madžar, potpredsjednice Sabora Milanka Opačić i Vesna Pusić, arhitekt Otto Barić, poduzetnik Davor Štern, pročelnik gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lovrić, Pavle Kalinić samo su dio onih koji su pokazali da osjećaju problematiku mladih ljudi i da su im spremni pomoći. Nakon devet godina i skupljenih više od 20 milijuna kuna za više od 185  stipendija, akcija “Korak u život” ide dalje i sigurno će i u godinama koja dolaze donijeti osmijeh, ali i sigurnost mnogim mladim studentima koji žele fakultetsko obrazovanje.

Piše D.T. Foto Igor Šoban

About The Author

Related posts