Ožujak 30, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Uz Grašu i Opću opasnost u petak počinje trodnevni doček Nove godine na Stradunu

grašo opća

Dok svi iščekuju najluđu noć u godini, Dubrovčane čekaju čak tri takve kojima će na Stradunu pozdraviti dolazak nove, bolje 2017. godine uz zvučna imena domaće estrade: Petra Grašu, Opću opasnost, Doris Dragović, Jolu, klapa Cambi, Iskon i Ragusa te izvrsni Dubrovački simfonijski orkestar. U organizaciji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i koncertne agencije Scardona, sve je već spremno za najluđi vikend u godini koji počinje u petak u 20.30 sati, a otvara ga legendarni Petar Grašo!

Svojim velikim ovogodišnjim hitovima ‘Srce za vodiča’, ‘Ne znam za se’ te ‘Moje zlato’, ‘Uvik isti’ i starim dobrim pjesmama ‘Volim i postojim’, ‘Nevista’, ’92’ i drugima, Grašo će definitivno rasplesati baš cijeli Stradun!

Nakon njega na pozornicu će se oko 22 sata popeti Opća opasnost koja trenutno radijskim eterom ‘žari i pali’ svojim božićnim hitom ‘Raduj se cijeli svijete’. Županjski rockeri podići će temperaturu u predzadnjoj prosinačkoj noći žestokim zvukom pjesama ‘Uzalud sunce sja’, ‘To sam ja’, ‘Gubim tlo pod nogama’, ‘Tri rijeke’ te nešto nježnijim ‘Za svaku tvoju suzu’, ‘Jednom kad noć’, ‘Stranci’…

U subotu u 10.30 sati je tradicionalna Dubrovačka kolenda u sklopu koje će nastupiti i klapa Ragusa, a tulum se nastavlja u podne kada će za one nešto mlađe, i sve koji se tako osjećaju, na Dječjem dočeku Nove godine zapjevati uvijek dobro raspoloženi Jole!

unnamed (1)
image-81366

‘Kada žene tulumare’, ‘Remek djelo’, ‘Pijanica’, ‘Kamatarka’, ‘Ja ti mogu biti tata’ – uglas će se pjevati i na središnjem dočeku Nove godine ispred crkve Sv. Vlaha koji počinjeu 21.30 sati nastupom velike dive hrvatske glazbene scene, jedinstvene Doris Dragović! Splićanka zlatnog glasa otpjevat će svoje najpoznatije pjesme kojima je osvojila srca mnogih generacija – ‘Malo mi za sriću triba’, ‘Ti si moja ljubav stara’, ‘Željo moja’, ‘To’, ‘Zemlja i stina’, ‘Ti’, ‘Jedini’, ‘Sedam mora, sedam gora’, ‘Neću propast ja’…

Mikrofon će u 23.30 sati preuzeti Jole koji će s Dubrovčanima odbrojavati posljednje sekunde godine na izmaku, a točno u ponoć i veliki će vatromet označiti službeni početak 2017. godine! Da u nju uđemo i cijele godine ostanemo veseli, nasmijani i rasplesani, pobrinut će se Jole koji je sasvim sigurno na visini zadatka! Do dugo u noć redat će svoje velike hitove među kojima su i ‘Nosi mi se bijela boja’, ‘Odijelo’, ‘Nina’, ‘Zove, zove, Jole, Jole’, ‘Duša od papira’, ‘Srce veliko’ i još mnoge pjesme uz koje će atmosfera tijekom cijele noći biti dostojna nadimka najboljeg provoda godine!

Za one najizdržljivije, nakon Jolinog nastupa, za DJ pult dolazi DJ Kameny i nastavlja puštati plesne hitove.

Nakon prve jutarnje kave u 2017. godini, nezaobilazan je tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Stradunu, točno u podne uz kamenice i tradicionalnu zdravicu šampanjcem.

Posljednju večer trodnevnog dočeka Nove godine, klapskim hitovima ispunit će klape Iskon i Cambi iz Kaštel Kambelovca. Koncert će u 20.30 sati otvoriti Splićani iz klape Iskon, vlasnici velikog hita ‘Dobra večer, prijatelji’, ‘Zrna njene ljubavi’, ‘Još ne mogu pristat volit’, ‘Duga’, ‘Ti si se prominila’, ‘Vrime za kraj’, a niz hitova u 21.45 sati nastavit će Cambi sa svojim pjesmama ‘Ne more mi bit’, ‘Kriva karta’, ‘Noćas viruj zvizdama’, ‘Od zipke do križa’, ‘Kamena’, ‘Neprolazna’… 

Uz impresivne vokale i nježne stihove višestruko nagrađivanih klapa Iskon i Cambi, zatvorit ćemo trodnevno slavlje i lagano uploviti u novu godinu koja će, ako je suditi po njenom dočeku, za Dubrovčane biti spektakularna!

Piše D.T. Foto Show Bizz Press

About The Author

Related posts