Kolovoz 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Uspješno završila 3. „Božićna čarolija na Silbi“

IMG-20190104-WA0081

Uspješno završila 3. „Božićna čarolija na Silbi“ uz program duhovne obnove i molitveni doček Nove godine

Na Silbi je uspješno završena sada već tradicionalna manifestacija „Božićna čarolija na Silbi“, koja se ove godine održala od 29. prosinca 2018. do 2. siječnja  2019.  Jedinstvena otočna božićna manifestacija koju organizira Turistička zajednica mjesta Siba zajedno s volonterima i otočanima, ove je godine, uz već najavljen odličan koncertni program uz nastupe klapa Munita, klape Leut i koncert Zorana Jelenkovića, na ovom čarobnom otoku ponudila i poseban program duhovne obnove.

IMG-20190104-WA0077
image-151707

Naime, u organizaciji župe Rođenja BDM Silba i župnika don Slavka Ivoša, Turističke zajednice Silba i Katoličke karizmatske molitvene zajednice Nanovo rođeni i njihove zajednice mladih iz župe sv. Stjepana iz zagrebačkog kvarta Botinec, na otoku je održan susret mladih s programom duhovne obnove i molitvenim dočekom Nove 2019. godine.

Božićna čarolija na Silbi
image-151708

U duhovnoj obnovi i susretu sudjelovalo je oko 80 mladih, a uključili su se i mještani, a trajao je od nedjelje 30. prosinca 2018. do srijede 2. siječnja 2019.  Program duhovne obnove vrlo je detaljno pripremljen i održan je na veliku radost Kristijana Lopca, predsjednika Turističke zajednice mjesta Silba, koji je prije samog dolaska mladih i članova molitvene zajednice „Nanovo rođeni“ na Silbu, više puta posjećivao ovu zajednicu u Zagrebu, radi što bolje pripreme ovog projekta. Program duhovne obnove koji se održao na otoku Silba, u sklopu „Božićne čarolije na Silbi“, sadržavao je vjerska i edukativna predavanja, slavljeničke molitve, pobožnost Križnog puta s postajama po brojnim crkvama i kapelicama na otoku Silba, klanjanje, ponoćnu Misu bdijenja te svečanu blagdansku Misu u župnoj crkvi. Završetak duhovne obnove obilježen je slavljeničkim koncertom vokalno instrumentalnog sastava zajednice Nanovo rođeni na središnjem trgu u Silbi. Nakon završetka programa na silbi, mladi su završili susret hodočašćem u zadarsku katedralu Sv. Stošije i svetište sv. Šime.

Božićna čarolija na Silbi
image-151709

Kristijan Lopac je ujedno, po završetku ovogodišnje „Božićne čarolije na Silbi“ uz  održavanje ovog prvog programa duhovne  obnove najavio i da će tijekom 2019. godine na otoku biti održano više sličnih susreta duhovne obnove te da će tijekom godine i osobno vrlo posvećeno raditi na razvoju vjerskog turizma na otoku.

Piše d.T. Foto TZM Silba

About The Author

Related posts