Lipanj 05, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Uskoro počinje Art Zagreb – središnje mjesto hrvatskog tržišta umjetnina

Art Zagreb 2018 32
  1. do 19. svibnja je termin najvećeg sajma umjetnina u Hrvatskoj, očekuje vas više od 300 radova, 40 umjetnika i 35 studenata.

 

 

Art Zagreb 2018 46
image-162393

 

 

Organizatori, složni u ideji da pokrenu tržište nekretnina u Hrvatskoj i da promoviraju galerije koje predstavljaju umjetnike koje zastupaju, drugu godinu organiziraju sajam kao mjesto međunarodne suradnje i platforme za mlade, domaće i strane, galerije i umjetnike, sa svrhom obogaćivanja umjetničke scene Hrvatske i regije. U sklopu izložbe bit će održana predavanja profesora s umjetničkih akademija, studenata koji sudjeluju na izložbi te domaćih i međunarodnih stručnjaka na polju umjetnosti.

Osim poznatih i etabliranih umjetnika, Art Zagreb je pozvao i studente umjetničkih akademija iz Zagreba, Berlina i Venecije na sudjelovanje na skupnoj izložbi.

Ovom izložbom želimo osigurati susret akademija i njihovih studenata te potaknuti međunarodnu razmjenu i komunikaciju.„ istaknuo je Juraj Vuglač, organizator manifestacije Art Zagreb.

Sebastijan Dračić - Sketch
image-162394

Lush - Syringe art
image-162395

Philippe Delesigne - River love
image-162396

Mario Matokovic - We all had a dream
image-162397

Art Zagreb je odlična prilika i za naučiti nešto novo jer nas očekuju zanimljiva tematska predavanja ‘Da bi umjetnik bio uspješan mora se znati dobro prodati’, ‘Što se zapravo događa u neformalnoj ekonomiji tržišta umjetnina’, Kako se tržište umjetnina mijenja/će se promijeniti u digitalno doba’ i ‘Kako se mladi umjetnici/studenti mogu pripremiti za tržište umjetnina’ na kojima će sudjelovati Darius Bork (bivši galerist, kustos suvremene umjetnosti i studentske izložbe na Art Zagrebu), Danko Friščić (prodekan zagrebačke Akademije likovne umjetnosti), Ivana Andabaka (ravnateljica HDLU-a), Stjepan Šandrk (umjetnik), Riccardo Caldura (profesor, Accademia di Belle Arti di Venezia), Hannes Brunner (profesor s berlinske akademije – Kunsthochschule Berlin Weissensee), Klemens Dreesbach (stručnjak za digitalnu transformaciju i inovacije), Jan Peter Verhagen (marketing menadžer sajma umjetnina TEFAF Maastricht) i dr.

Eugen Varzic - Asshole
image-162398

Afirmirani umjetnici, talentirani studenti, predavanja i paneli s ljudima iz struke…

Duje Medić - Deot
image-162399

Točan raspored i satnicu možete pronaći na www.artzagreb.com kao i na društvenim mrežama sajma.

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts