Kolovoz 06, 2020

Dnevno prvo digitalno izdanje za cijelu regiju! Prvi magazin čije tiskano izdanje uređuju čitatelji.

Unison predstavio 12 imena dokumentarnog serijala »A Porina za životno djelo dobiva…«

Unison dokumentarac Porin SBP

U ožujku je na inicijativu Unisona – Hrvatskog glazbenog saveza i Hrvatske radiotelevizije, počelo snimanje dokumentarnog serijala »A Porina za životno djelo dobiva…«. Riječ je o prvih dvanaest dokumentarnih filmova o dobitnicima te najprestižnije glazbene nagrade u zemlji, dakle o životu i djelu nekih od najcjenjenijih hrvatskih glazbenika.

Serijal „A Porina za životno djelo dobiva…“ temeljen je na želji da se dokumentiraju životne i umjetničke priče dobitnika Porina za životno djelo, koji su svojim radom ostavili veći ili manji trag na kulturnom tkivu Hrvatske, pa i šire. Širu javnost potrebno je educirati o važnosti rada tih ljudi, o mjestu koje ta imena imaju, jednostavnom filmskom pričom dati im mogućnost da u pedesetak minuta saznaju važne pojedinosti njihova života i rada u 12 epizoda serijala od kojih u svakoj otkrivamo pojedinosti privatnog i profesionalnog života jednog od dobitnika Porina za životno djelo, bilo da je riječ o pojedincu ili ansamblu.

 

 

Unison dokumentarac Porin SBP
image-166981

 

 

Cilj serijala je producirati kvalitetan dokumentarni sadržaj koji će široj javnosti osvijestiti važnost rada hrvatskih umjetnika i djela koja su objavili, izvodili, ili pak prenosili publici, obogaćujući tako ukupan kulturni život Hrvatske. Filmovi su i edukativni jer gledatelju osvješćuju važnost rada tih osoba, dokumentirajući jednom i zauvijek te bogate karijere i umjetničke putove. Iz ovih će filmova mlađi naraštaji moći učiti o velikim imenima važnim za razvoj hrvatske glazbe.

Autorski tim čine scenarist i redatelj Toni Volarić, snimatelji Vjeran Hrpka i Domagoj Lozina, tonski snimatelj Silvio Mojaš te asistentice redatelja Iva Cikojević i Željka Benčić uz suradnike. Izvršnu produkciju potpisuje Unison Pro.

 

Unison dokumentarac Porin SBP
image-166982

 

Ovo su umjetnici i ansambli čije živote i priče oslikava prvi dio serijala, u 12 dokumentarnih filmova u trajanju od po 52 minute:

Arsen Dedić, Boško Petrović, Dino Dvornik, Dunja Vejzović, Đorđe Novković, Ivo Robić, Kvartet 4M, Miljenko Prohaska, Oliver Dragojević, Ruža Pospiš Baldani, Vice Vukov i Zdenko Runjić. 

Emitiranje serijala koji će se snimati u Hrvatskoj i inozemstvu te prikazati mnoge javnosti nepoznate pojedinosti, fotografije i videomaterijale života velikih glazbenika, trebalo bi početi krajem godine na HRT-u.

 

Piše M.T Foto ShowBizzPress

About The Author

Related posts